to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:08 | 29.03.2018

Κοινωνία

ΕΥΑΘ: Προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης

Νέα διακοπή νερού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Πέμπτης


Σε εξέλιξη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, και με τιτάνιες προσπάθειες των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, είναι οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό της Αραβησσού, ο οποίος τροφοδοτεί με νερό, μαζί με τον Αλιάκμονα, την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΥΑΘ.
 
Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για την διαχείριση του προβλήματος σημειώνει ότι «το νερό δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τηλεφωνικό σήμα, οι διαδρομές του υπακούουν σε υδραυλικούς νόμους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ:

«Σε σχέση με την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ενημερώνουμε ότι από τις 10 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρι, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.
 
 Επίσης, σε σχέση με τα γενικότερα προβλήματα υδροδότησης που έχουν δημιουργηθεί, η ΕΥΑΘ ενημερώνει τα εξής:
 
 -         δεν έχουν όλες οι περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος εναλλακτικές πηγές υδροδότησης: κάποιες παίρνουν νερό μόνο από την Αραβησσό ή μόνο από τον Αλιάκμονα.
 
-         το υφιστάμενο δίκτυο δεν είναι ενιαίο, δε σχεδιάστηκε με ενιαίο τρόπο, δεν παρουσιάζει ομοιομορφία, κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της (διαφορετικό υψόμετρο, δεξαμενές διαφορετικής χωρητικότητας), ακόμη και κάθε οικοδομή έχει το δικό της εσωτερικό δίκτυο.
 
-         σε ό,τι αφορά στις περιοχές που διαθέτουν εναλλακτικές πηγές υδροδότησης, δηλαδή μπορούν να τροφοδοτηθούν τώρα από τον Αλιάκμονα, ισχύουν τα εξής: εφόσον κλείνει η δικλείδα της παροχής που υδροδοτεί μια ολόκληρη περιοχή ώστε να ενισχυθεί μια άλλη, δε διασφαλίζεται πλήρως ότι από την κίνηση αυτή καλύπτονται υδροδοτικά όλες οι προβλεπόμενες περιοχές. Το νερό περνά από διάφορα διαδοχικά σημεία και, αν υπάρξει μεγαλύτερη από το αναμενόμενο κατανάλωση (επαφίεται και στην ευαισθησία των καταναλωτών), τότε είναι πολύ πιθανό κάποιες περιοχές να μην έχουν τελικά νερό.
 
Κατόπιν αυτών είναι λογικό να δημιουργούνται συνθήκες υδροδότησης οι οποίες δε συμφωνούν επακριβώς με τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, όπως εύλογες είναι και οι διαμαρτυρίες των πολιτών. Το νερό δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τηλεφωνικό σήμα, οι διαδρομές του υπακούουν σε υδραυλικούς νόμους, εξού και το γενικόλογο των ανακοινώσεων που σε κάθε περίπτωση καλύπτει τον κανόνα (το νερό πράγματι κόβεται στο κέντρο και ενισχύονται περιοχές δυτικά, αλλά όχι όλες δυστυχώς για τους λόγους που προαναφέρθηκαν).

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των εργασιών, αυτές συνεχίζονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με τιτάνιες προσπάθειες από την πλευρά των εργαζομένων. Παραμένει σε λειτουργία σημαντικός αριθμός γεωτρήσεων και είναι αυξημένη η παραγωγή νερού από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)