to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 04.04.2014

Κοινωνία

Ευαγγελισμός: Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι.... σε ιδιώτες λειτουργίες του νοσοκομείου

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου


 Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι....

Συναδέλφισσες , -οι

  Οι συνάδελφοι οδηγοί βρίσκονται σε καθημερινές 24ωρες απεργίες αγωνιζόμενοι ενάντια στη διαθεσιμότητα που κυβέρνηση - τρόικα τους επιβάλλουν βυθίζοντάς τους σε εργασιακή ανασφάλεια. Οι οδηγοί είναι απαραίτητοι για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας. Χωρίς αυτούς, το νοσοκομείο κι οι διασυνδεόμενες δομές δεν μπορούν να υπάρξουν.

    

Πριν ακόμα βγουν σε διαθεσιμότητα , σήμερα, σε ημέρα απεργίας, η διοίκηση παραχώρησε την μεταφορά ιματισμού (και αποστειρωμένου!) σε  ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα με φορτηγό γενικής χρήσης! Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ κι οι οδηγοί με τη διοίκηση, πληροφορηθήκαμε ότι η μεταφορά του αίματος και των παραγώγων του,  με την έναρξη της διαθεσιμότητας, θα γίνεται με γνωστή ιδιωτική εταιρεία η οποία λυμαίνεται το χώρο εδώ και  αρκετό καιρό.

  

Είναι πλέον ολοφάνερο ,ακόμα και στους πλέον δύσπιστους, ποια είναι η κατεύθυνση υπουργείου- κυβέρνησης . Η πλήρης εκχώρηση της μεταφοράς και της μετακίνησης στον ιδιωτικό τομέα και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό θα σημάνει αυτόματα εκτός από τις αμφιβόλου ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες, τεράστιο κόστος στο νοσοκομείο με τον ήδη πετσοκομμένο προϋπολογισμό και ζεστό χρήμα στους ιδιώτες. Επιβεβαιώνεται λοιπόν στην πράξη η εκτίμηση που είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή ότι στόχος είναι να δοθούν όχι μόνο οι δευτερογενείς διακομιδές αλλά και οι άλλες υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί σε ιδιωτικές εταιρίες.

  

Αυτά υπαγορεύονται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτά επιτάσσει η μνημοναική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ., αυτά νομοθετεί & υλοποιεί αδίστακτά η συγκυβέρνηση.

   

Ταυτόχρονα , σήμερα ήρθε έγγραφο από την 1η ΥΠΕ που καλεί τη διοίκηση να δώσει αριθμό συναδέλφων που θα μπορούν να εκτελούν χρέη οδηγών σύμφωνα με το άρθρο 47 ,παρ.2 του νόμου 4250/26.03.2014. Η συγκεκριμένη αξίωση δεν είναι σύννομη αφού τα νοσοκομεία ως ΝΠΔΔ δεν εντάσσονται σε αυτό το νόμο. Καλούμε τους συναδέλφους, –σσες να μη συμμετέχουν σε αυτόν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση αλλά  και να μην είναι αυτοί που θα έχουν πάρει το μέρος της κυβέρνησης και της τρόικας που οδηγεί  τους συναδέλφους μας στην διαθεσιμότητα – απόλυση. Όποιος συνάδελφος δεχτεί να εκτελέσει χρέη οδηγού  θα υποστεί την ηθική απαξίωση και  θα θεωρείται αυτόματη η διαγραφή του από το σωματείο. Σ΄ αυτή τη μάχη πρέπει  όλοι να είμαστε ενωμένοι κι αλληλέγγυοι.  

Όλοι στον αγώνα να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές

Τρίτη 8 ΑπριλΗ 8πμ  στα ΤΕΠ συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των    

      εργαζομενων

     Τετάρτη 9 Απριλη γενική ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ απεργία.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)