to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ευαγγέλιο τα λόγια σου, Θέμο μου

Εκεί που, παραδοσιακά, ήταν τα κόμματα που «έδιναν γραμμή» στα μέσα της επιρροής τους, τώρα κάποια απ' αυτά παίρνουν γραμμή από τα μέσα. Μετατρέποντας τα πρωτοσέλιδά τους σε πολιτική. Από εφημερίδες, πολύ συγκεκριμένες εφημερίδες, και από κανάλια, ιδιωτικά κανάλια εννοείται.


«Βλέπεις, το 'Θέμα' του Θέμου βγαίνει μόνο μια φορά την εβδομάδα κι όχι περισσότερες, ώστε να δει εκεί ο Κυριάκος τη σωστή γραμμή και να κανονίσει την πορεία του. Γι' αυτό την πάτησε»...

Ήταν το πιο δημοφιλές διαδικτυακό τρολάρισμα στην γκάφα του αρχηγού της Ν.Δ. να αποχωρήσει το κόμμα του από τη Βουλή στη συζήτηση για τις off shore.

Η ακόμη πιο δηλητηριώδης σχετική πλάκα έλεγε πως ο Μητσοτάκης ίσως μπέρδεψε το «Fygete» των -κρυπτόμενων- οπαδών του, ως σύνθημα για το προετοιμαζόμενο συλλαλητήριο, με την ενδεικνυόμενη στάση του στη Βουλή. Οπότε τα μάζεψε κι έφυγε...

Για πλήρη αντιστροφή των ρόλων μίλησαν κάποιοι. Και έχουν δίκιο. Εκεί που, παραδοσιακά, ήταν τα κόμματα που «έδιναν γραμμή» στα μέσα της επιρροής τους, τώρα κάποια απ' αυτά παίρνουν γραμμή από τα μέσα. Μετατρέποντας τα πρωτοσέλιδά τους σε πολιτική. Από εφημερίδες, πολύ συγκεκριμένες εφημερίδες, και από κανάλια, ιδιωτικά κανάλια εννοείται.

Δεν προλαβαίνει να γράψει ή να πει κάτι κάποιος, και το πιο απίθανο, και το πιο εξόφθαλμα τερατώδες, και σπεύδουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (μείζονος και ελάσσονος σημειωτέον) να το μετατρέψουν σε επερώτηση. Οι δε αρχηγοί (του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωτοστατούντος) να το κάνουν σημαία και φλάμπουρο. Δίχως να μπουν στον κόπο να το ψάξουν, να το διασταυρώσουν, να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά του βρ' αδερφέ.

Από την πολύ τελευταία σοδειά, η ιστορία με τη δήθεν κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και βέβαια η ιστορία με τις off shore. Καθαρή κατασκευή το πρώτο, «έμπνευση» της ηλεκτρονικής έκδοσης του "Βήματος", από το πουθενά. Που το «σήκωσε» όμως, όσο μπορούσε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κι από κοντά ο κάθε πικραμένος αντιπολιτευόμενος κατά την ραδιοτηλεοπτική του πασαρέλα.

Κι ας είχαν κατηγορηματικά διαψεύσει την υπόστασή του ο Κατρούγκαλος, ο Νεφελούδης, η Γεροβασίλη. Ότι τέτοιο ζήτημα δεν υπάρχει ούτε ετέθη ποτέ από κανέναν. Όσο για το άλλο, δεν επρόκειτο, ως γνωστόν, παρά για μια παραγωγή του «Πρώτου Θέματος» με τη γνωστή εξέλιξη. Εξέλιξη που οδήγησε στη μεγαλειώδη γκάφα της αποχώρησης της Ν.Δ. από τη Βουλή...

Ανθυγιεινά...

Αν ο δημόσιος βίος μας χαρακτηριζόταν από πολιτική υγεία, ο πολιτικός κόσμος θα είχε, από καιρό, γυρίσει την πλάτη σε μέσα ενημέρωσης, από χέρι, αναξιόπιστα. Σε μέσα που δεν προλαβαίνουν να διαψεύδονται. Σε μέσα που δεν προλαβαίνουν να ζητούν συγγνώμη για το «λάθος» τους, όταν απειλούνται με δικαστικό ξεκαθάρισμα. Όπου βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν πρόκειται περί λάθους. Αλλά περί απολύτως εσκεμμένης παραπληροφόρησης, περί συστηματικής παραγωγής λάσπης, περί κατασκευής μιας άλλης «πραγματικότητας», ούτε καν εικονικής.

Αρκεί αυτή η νέα «πραγματικότητα» να πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ. Φτάνει και περισσεύει. Πολύ περισσότερο που οι διαψεύσεις και οι συγγνώμες, και όταν υπάρχουν, περνούν σχεδόν απαρατήρητες. Ενώ η ρετσινιά μένει. Και δουλεύει για λογαριασμό του σχεδιασμού των εμπνευστών τους.

Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουν, από καιρό, γυρίσει την πλάτη και οι αναγνώστες, οι ακροατές και οι τηλεθεατές. Αλλ' αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Και μια άλλη συζήτηση, που κάποια στιγμή καλό θα είναι να γίνει.

Η ρετσινιά λοιπόν μένει...

Ποιοι και πόσοι έμαθαν, για παράδειγμα, πως η Βαλαβάνη δεν είχε καμιά σχέση με αναλήψεις την εποχή των capital controls. Πως ο Κατρούγκαλος δεν έκανε ύποπτες συναλλαγές με τουςεπανερχόμενους στο Δημόσιο απολυμένους επί Μητσοτάκη. Πως ο Παππάς και ο Σπίρτζης δεν είχαν στήσει ρουσφετολογικό παραμάγαζο με το αζημίωτο. Πως τα «πόθεν έσχες» του Σταθάκηκαι του Φλαμπουράρη δεν έχουν «μουντζούρες». Πως ο Τσίπρας δεν έκανε ποτέ κρουαζιέρα με γιοτ εφοπλιστή. Πως ο Τσίπρας ποτέ δεν αγόρασε σε πλειστηριασμό σπίτι επιχειρηματία που αυτοκτόνησε. Αλλά εξακολουθεί να μένει στο νοίκι. Πως ο Τσίπρας δεν παρέστη στο δείπνο τουΕρντογάν με τον Ακιντζί ώστε να «νομιμοποιήσει» τον κατοχικό ηγέτη. Πως ο Τσίπρας δεν συνέφαγε ποτέ στο Κολωνάκι με την Αγγελοπούλου και τη Λάτση. Πως ο Φίλης ποτέ δεν απαγόρευσε σε γονείς και δασκάλους να λένε βασιλόπουλα, ή όπως αλλιώς θέλουν, τα παιδιά τους. Πως ο Φίλης δεν νομιμοποιεί τα πλαστά πτυχία. Πως ο Φίλης δεν καταργεί τα Αρχαία Ελληνικά. Ούτε τα Θρησκευτικά. Ούτε «μειώνει» τα φωνήεντα!!! Πως ο Φίλης δεν σχεδιάζει να βάλει δίδακτρα στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Πως δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή σκέψη να πουληθεί το Ακρωτήρι μαζί με τους τάφους των Βενιζέλων. Πως, πως, πως...

Μια πολύ - πολύ μικρή και πολύ πρόχειρη, απλώς ενδεικτική, συγκομιδή δημοσιογραφικών υποπροϊόντων. Με σταθερό στόχο την κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υποπροϊόντα που, ωστόσο, «αξιοποιήθηκαν» δεόντως από τους αντιπολιτευόμενους. Από τη Ν.Δ. πρώτα - πρώτα, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Όχι απλώς αξιοποιήθηκαν, αλλά αποτέλεσαν για καιρό τον πολιορκητικό κριό της αντιπολιτευτικής τους τακτικής. Και συνεχίζουν.

Είναι ακριβώς εκεί που οι προβαλλόμενοι ως ασυμβίβαστοι αντιλαϊκιστές προσχωρούν στον αχαλίνωτο λαϊκισμό. Tον συνοδευόμενο από τόνους λάσπης. Τον λαϊκισμό στην απεχθέστερη μορφή του...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)