to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 10.06.2022

Όλγα Στέφου

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Το ευ ζην της Δεξιάς

«Να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε, να μην καπνίζετε και να μην πίνετε. Να μην είστε υπέρβαροι, θα ασχοληθώ προσωπικά»


Η κυβέρνηση δίνει λύσεις. Δημιουργεί προβλήματα, αλλά δίνει και λύσεις, για την ακρίβεια. Και τώρα που είπαμε ακρίβεια, χτύπησε 11,3% ο πληθωρισμός. Να ένα πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα δόθηκε και η λύση.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την έδωσε. Δηλαδή, έδωσε συμβουλές για την εφαρμογή του ολιστικού τρόπου ζωής. Τώρα αν τις ξεσήκωσε από περιοδικό μόδας για το «τέλειο σώμα παραλίας», αυτό δεν έχει διευκρινιστεί. Τι μας είπε; Να είμαστε υπέρκομψοι, μας είπε.

«Να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε, να μην καπνίζετε και να μην πίνετε. Να μην είστε υπέρβαροι, θα ασχοληθώ προσωπικά» ανέφερε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Στόχος είναι να κάνουμε μεγάλες αλλαγές στην Υγεία ώστε, τώρα που την ιδιωτικοποιεί, να μη χρειαστεί να νοσηλευτούμε, άφραγκοι άνθρωποι.

Βέβαια, το να τρώει κανείς υγιεινά μια κουβέντα είναι. Αν μη τι άλλο, τα υγιεινά είναι ακριβά και τα φτηνά είναι μεν τοξικά, παχυντικά και άθλια, αλλά σε χορταίνουν. Με 11,3% πληθωρισμό το ζήτημα είναι να χορτάσει κανείς, ειδικά αν έχει οικογένεια.

Δεν ζούμε στην εξοχή, αυτό παρέλειψαν να εξηγήσουν στον πρωθυπουργό. Να τον πιάσει ένας άνθρωπος και να του πει, Κυριάκο, η ανθρωπότητα ζει στις πόλεις, κυρίως. Δεν θα πάνε ούτε για ψάρεμα ούτε να μαζέψουν τη σοδειά. Και στον Υμηττό, που είναι «τρελός μπακλαβάς», δεν ανεβαίνει κανένας για ραδίκια.

Υπάρχει, βέβαια, πάντα και η εναλλακτική του κρεμμυδιού του κομμένου στα τέσσερα, του παξιμαδιού και της ντομάτας. Κι όποιος προλάβει χόρτασε.

Τη λύση, πάντως, την έδωσε η Κεραμέως. Κάνει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας ολοήμερα, σου λέει έτσι και οι γονείς θα εργάζονται σαν δουλοπάροικοι όλη μέρα και τα παιδιά θα απασχολούνται κάπως, μια φακή θα μπει στο τσουκάλι των Νηπιαγωγείων, θα ρουπώσουν τα σκασμένα. Οι έφηβοι μπορούν να πάνε για ψάρεμα στο Φάληρο, να συνεισφέρουν και στην οικογένεια.

Ιδανικά, βέβαια, θα έκανε το σχολείο και ολοήμερο και εντεκάμηνο, και μετά οι καλοκαιρινές διακοπές θα γίνονταν υποχρεωτικά σε εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις, αλλά ας ελπίσουμε σε δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης να εισηγηθούν τη συγκρότηση της νέας ΕΟΝ. Εκεί να δείτε μετά πόσο θα χαίρεται ο κόσμος και θα χαμογελά (πατέρα!).

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)