to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:46 | 03.01.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Ευ. Βενιζέλος: Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία Παπανδρέου

Θλιβερό συμβάν χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά «κόψτε κάτι σ’ αυτό», ενώ σχετικά με την ήπια αντίδρασή του τόνισε ότι «κάνω τεράστια υπομονή» γιατί όπως εξήγησε νιώθει το βάρος της εθνικής ευθύνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη. Κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για το θεσμικό ρόλο που είχαν».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος προσθέτοντας ότι «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπουμε πώς φέρονται ο κ. Σημίτης, κ. Καραμανλής».

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε ότι δεν υπήρξε καμία πρόταση του Γ. Παπανδρέου «που δεν λάβαμε σοβαρά υπ όψιν και δεν ανταποκριθήκαμε» και επανέλαβε ότι η θέση του είναι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου να υπάρξει ακεραιότητα και προοπτική για την παράταξη.

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα πλήγμα γιατί υπάρχει απόπειρα διάσπασης θα το ξεπεράσει».

Ερωτηθείς για τη συστράτευση στελεχών του κόμματος με τον Γιώργο Παπανδρέου σχολίασε ότι «ελάχιστοι άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ, τα περισσότερα είναι στρατευμένα στο ΠΑΣΟΚ. Μαζί του είναι μία μικρή κλειστή ομάδα που ήταν πάντα μαζί του» και τόνισε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του κόμματος αξιοποιεί τους πάντες.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διατυπώνονται ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να είναι ρυθμιστής των εκλογών ανέφερε «κόψτε κάτι σ’ αυτό, ο Γ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής... ρυθμιστής θα είναι ο λαός».

Σε ό,τι αφορά το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε την ανάγκη να έχει σταθεροποιητικό ρόλο και «κανείς δεν θα μας εμποδίσει».

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου αλλά το μεγάλο θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αν την απάντηση τη δίνει η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καθοριστικό γιατί δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αναγκαστικά πάμε σε συνεργασίες. Δεν υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές» ανέφερε.

«Έχουμε τεράστια θέματα μπροστά μας και δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Θα ήταν καταστροφικό» πρόσθεσε.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ως εγγυητής της συνεργασίας τονίζοντας ότι «πρέπει να συνεισφέρουμε τη συνεργασία και το θετικό πρόσημο.

Το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την κρίση και έμεινε σταθερό για 5 χρόνια».

Αναφερόμενος στον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η πολιτική αβεβαιότητα κάνει σκληρή την διαπραγμάτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν δεσμεύεται από τις υποχρεώσεις. Όλες οι χώρες βασίζονται στην συνέχεια των κρατών».

Ερωτηθείς για τη δυνατότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό σχήμα απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «λέει πράγματα ανεπεξέργαστα, αντιφατικά αλλά αυτό το έχουμε ζήσει και με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έλεγε τα ίδια όταν μπήκε στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

«Έως το 2009 κάποιος μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Οι πολίτες γνωρίζουν τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο.Δεν μπορεί να βρίσκεται η χώρα σε κίνδυνο και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα» τόνισε.

«Το θέμα μας είναι η χώρα να διατηρήσει τα κεκτημένα της, να αποκαταστήσουμε αδικίες. Να βρούμε τη θέση που μας αξίζει στην παγκόσμια αγορά και την Ευρωζώνη. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα για τη συνέχεια. Δυστυχώς ενώ έχουμε τεράστια επιτεύγματα η σχέση μας με τις αγορές είναι ακόμα περίεργη. Η κερδοσκοπία είναι μεγάλη. Από την άλλη δεν έχουμε που να καταφύγουμε. Μόλις το 10% του χρέους έχουν οι αγορές αλλά έστω και με αυτό μπορούν να κάνουν παιχνίδι» είπε ο κ. Βενιζέλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)