to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 16.09.2015

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ συνεχίζει να θεωρεί το χρέος βιώσιμο αγνοώντας την πραγματικότητα

«Είναι φανερό γιατί αδυνατούν να διαπραγματευθούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για τα υπόλοιπα, ανοιχτά, ζητήματα της συμφωνίας», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφορικά με ανακοίνωση της Συγγρού για το ζήτημα


Η δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας, σχετικά με την ανακοίνωση της ΝΔ για το χρέος (παρακάτω η ανακοίνωση της Συγγρού):

«Η ΝΔ συνεχίζει να θεωρεί το χρέος βιώσιμο αγνοώντας, για μια ακόμα φορά, την πραγματικότητα. Είναι, πλέον, φανερό γιατί αδυνατούν να διαπραγματευθούν όχι μόνο για το χρέος αλλά και για τα υπόλοιπα, ανοιχτά, ζητήματα της συμφωνίας. Αυτό που δήλωσα είναι ότι ένα μέρος των πιστωτών είχε, και συνεχίζει να έχει, ένα σχέδιο Grexit και γι’ αυτό είναι κρίσιμες οι διαπραγματεύσεις για το χρέος το επόμενο διάστημα. Η ΝΔ, όμως, δεν κατανοεί ούτε τα εμπόδια που θα υπάρξουν προκειμένου να έχουμε αίσια κατάληξη για το χρέος – ας διαβάσουν τις πρόσφατες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων - ούτε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ουσιαστική διαπραγμάτευση. Όσον αφορά το δεύτερο, ας διαβάσουν το ανακοινωθέν του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και ας επανέλθουν!».

ΝΔ: Ο κ. Τσακαλώτος άρχισε ήδη την εσωκομματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου που αφορούν το ζήτημα του χρέους, εκδόθηκε νωρίτερα η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Ο κ. Τσακαλώτος, μέλος της ομάδας των 53, ο οποίος εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το 3ο Μνημόνιο, άρχισε ήδη την εσωκομματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε διατυπώσει στη Βουλή όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά και καμία δέσμευση για το χρέος στο 3ο Μνημόνιο.

Παρά ταύτα, ισχύει η δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το Ευρώ της 12ης Ιουλίου 2015 που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και οι εταίροι και πιστωτές μας. Η δήλωση της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνει και τονίζει ότι:

  • «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν θεσπίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μία αξιοσημείωτη δέσμη μέτρων προς υποστήριξη της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, η οποία εξομάλυνε την πορεία εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας και μείωσε το κόστος σημαντικά».

  • «σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο».

  • «δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους».

  • Τα σημεία αυτά δεσμεύουν την Ελλάδα αλλά και τους εταίρους μας.

Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα θα έχουν χρόνο να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς τους… Αρκεί όλο αυτό το σκηνικό να μην το πληρώσει η χώρα και οι Έλληνες πολίτες!».

 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)