Ο Ευ. Τσακαλώτος μετέφερε την αίσθηση του ότι «όλοι οι παίχτες θέλουν να βρεθεί λύση στο θέμα» εκτιμώντας ότι σύντομα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. «Είμαι πιο αισιόδοξος τώρα από ότι πριν ένα μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόοδο που γίνεται και στο θέμα της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε οι δείκτες της οικονομίας θα βελτιωθούν και θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, καθώς «δεν ήταν όσο σοβαρή φοβόμασταν η επίπτωση των capital controls» σχολιάζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση δέχτηκε συγχαρητήρια από το ΔΝΤ για τον χειρισμό της υπόθεσης. Ο Ευ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι οι αριθμοί του προϋπολογισμού παραμένουν πολύ αβέβαιοι, καθώς δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί η ώθηση που θα δώσει στην οικονομία η «απελευθέρωση της συμπιεσμένης ζήτησης».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της «ιδιοκτησίας του προγράμματος», ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «είναι ένας εκβιασμός, ένα επώδυνος συμβιβασμός» επισημαίνοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές αναμετρήσεις φανερώνει ότι «ο κόσμος μας εμπιστεύεται να εντάξουμε αυτόν τον συμβιβασμό σε μια στρατηγική, ο κόσμος δεν πείστηκε ότι χαλάσαμε ένα success story». Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ακόμα ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν πολλά παραδείγματα κινήσεων στην προσπάθεια τα βάρη να φύγουν από αυτούς που δεν μπορούν να τα σηκώσουν.

Του Κώστα Παπαγιάννη - ΑΥΓΗ