to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:26 | 19.09.2019

Πολιτική

Ευ. Αποστολάκης: Παραλίγο να είχαμε νέα Ίμια, τηλεφώνησα πολλές φορές στον Τσίπρα (βίντεο)

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα»


«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω».

Αυτό δήλωσε μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στις προκλήσεις και τις δυσκολίες και τους κινδύνους που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Αλέξη Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης, προσθέτοντας εκτός των άλλων «Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος των απαιτήσεων και της πίεσης.

«Οι Τούρκοι είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν. Το δείχνουν από τον τρόπο που κινούνται και από τις θέσεις που παίρνουν. Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο. Θεωρώ ότι για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει», εξέφρασε σε μια αποτίμηση της κατάστασης ο κ. Αποστολάκης και πρόσθεσε:

«Οι Τούρκοι δεν κρύβονται, δεν ζωγράφισαν έναν χάρτη τυχαία. Τα μηνύματα που περνάνε είναι και για το εσωτερικό τους, αλλά και για την κοινή γνώμη».

Ενθυμούμενος τις επικοινωνίες με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Ευάγγελος Αποστολάκης υπογράμμισε πως όταν συζητούσε με τον Ακάρ, είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λύσουν πολιτειακά θέματα.

«Είπα ότι εγώ έχω αναλάβει να προασπίσω έναν χώρο που κατά το Διεθνές Δίκαιο είναι αυτός. Οποιαδήποτε παραβίαση θα πρέπει να την προασπίσω», ανέφερε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)