to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:00 | 24.01.2019

Πολιτική

Ευ. Αντώναρος: Ζήτησε ο Άδωνις τη διαγραφή Δένδια ή όχι ακόμη;

«Ζήτησε ο Άδωνις τη διαγραφή Δένδια ή όχι ακόμη;» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ευ. Αντώναρος με αφορμή τη στάση του Νίκου Δένδια κατά της Χρυσής Αυγής, που χειροκροτήθηκε και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Ερώτηση φίλου μου: Ζήτησε ο Άδωνις τη διαγραφή Δένδια μετά τη τοποθέτηση του δεύτερου σήμερα στη Βουλή ότι δεν συζητά το αίτημα αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής η όχι ακόμη;

Υπενθυμίζεται ότι μουδιασμένο ήταν χτες το χειροκρότημα της Κ.Ο. της ΝΔ έναντι του θερμού χειροκροτήματος που κέρδισε ο Ν. Δένδιας από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας είπε:

«Θέλω να σας πω ότι από την πλευρά της ΝΔ αρνούμαι να τοποθετηθώ στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Χρυσής Αυγής. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος του οποίου οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοι παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Αρνούμαι να τοποθετηθώ επί ενστάσεως κόμματος που φέρει τον αγκυλωτό σταυρό. Αρνούμαι τους εθνοκάπηλους. Αρνούμαι αυτούς που στο παρελθόν πρόδωσαν τον τόπο, τη Μακεδονία, το έθνος και το λαό. Η Χρυσή Αυγή όταν χρησιμοποιεί την ελληνική σημαία αντιποιείται εθνικό σύμβολο».

Τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταχειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κ.Ο. του κόμματός του, όμως, να μη τον χειροκροτεί σύσσωμη.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Στ. Κοντονής, ο οποίος και εξέφρασε την ταύτιση της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος με τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσον αφορά την ένσταση αντισυνταγματικότητας την οποία έθεσε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τονίσει στο Κοινοβούλιο ότι ταυτίζεται απολύτως με την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ και δίνουμε ένα μήνυμα Δημοκρατίας και υπεράσπισης κοινοβουλευτισμού σε όλο τον ελληνικό λαό» είπε αρχικά ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε επιτιθέμενος στα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής:

«Στους νεοναζί και τους δολοφόνους του Π. Φύσσα δεν επιτρέπουμε να υπερασπίζονται το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα το υπερασπίζονται τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Και όλες αυτές οι τερατολογίες που ακούστηκαν από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής μένουν ως μαύρη σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και σε αυτούς που επέτρεψαν να είναι σήμερα εδώ και να μιλάνε οι προδότες της Δημοκρατίας και του έθνους για το Σύνταγμα και την Δημοκρατία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)