to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εξουσιομανείς και επικίνδυνοι

Πες πες ο κόσμος άρχισε να προβληματίζεται: μήπως είναι έτσι;


Ένα μεγάλο ψέμα που χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ και από εκείνα τα ΜΜΕ που αντιπροσωπεύουν το σημερινό καθεστώς που δυστυχώς κυβερνά τη χώρα μας σε όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι «ανοησίες» και η συνειδητή παραπληροφόρηση περί κομματικού κράτους, διορισμών στο δημόσιο, ελέγχου του κράτους ακόμα και της δικαιοσύνης. Από το πρωί μέχρι το βράδυ συντονισμένα συγκεκριμένα ΜΜΕ με τους «ξελιγωμένους» χθεσινούς δημοσιογράφους και σημερινούς βουλευτές της ΝΔ ή διορισμένους σε κάποια θέση, ανακάλυπταν τις στρατιές των συριζαίων που νέμονταν το κράτος και την εξουσία.

Σαν αρπακτικά και σε ρόλο ντετέκτιβ παρουσίαζαν από τα κουτσομπολίστικα δελτία ειδήσεων ως τη μεγάλη ανακάλυψη τους συριζαίους που έχουν μειωμένα προσόντα αλλά βολεύτηκαν σε κάποια θέση. Αυτοί οι φοβεροί άριστοι δεν άντεχαν αυτή την αναξιοκρατία που δήθεν υπήρχε και αφού στοχοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη και τους υποστηρικτές του, αυτοπαρουσιάζονταν στην κοινή γνώμη ως δίκαιοι και αντικειμενικοί που θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση μόλις εκλεγούν.
Πες πες ο κόσμος άρχισε να προβληματίζεται: μήπως είναι έτσι;
Σε συνάρτηση με την κούραση και την ταλαιπωρία των τελευταίων χρόνων και με δεδομένα τα αποτέλεσμα των εκλογών, ο κόσμος δεν πρόλαβε να καταλάβει τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα χρόνια και έδωσε την ευκαιρία στους «σοβαρούς» να αποκαταστήσουν την ομαλότητα στη χώρα που «κινδύνευσε» επί ΣΥΡΙΖΑ.
Μαζί λοιπόν με όλα τα άλλα που χρησιμοποίησε η ΝΔ προεκλογικά για να συκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -και αποκαλύφθηκαν αμέσως με την ανάληψη της εξουσίας-, είναι και ο μύθος του κομματικού και σπάταλου κράτους που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτοί λοιπόν που κόντεψαν να μας τρελάνουν με τους μετακλητούς και τα προσόντα τους, μόλις ανέλαβαν την εξουσία κατήργησαν ό,τι δε τους βόλευε, όπως το απαιτούμενο πτυχίο για διορισμό σε θέση μετακλητού, γιατί πολύ απλά τώρα που κυβερνούν οι άριστοι τα πτυχία δεν χρειάζονται, μόνο να είσαι αδελφομπατζανάκης, κουμπαροξάδελφος ή γενικά κολλητός.
Το πλέον όμως προκλητικό είναι ότι όχι μόνο δεν μείωσαν τον αριθμό των μετακλητών αλλά τον αύξησαν όπως και τις αποδοχές των μετακλητών, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.
Έκτισαν όλο το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα πάνω σε ψέματα, χρησιμοποίησαν τους πολίτες και τους δηλητηρίασαν τις ψυχές με τη δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, τη θρησκεία και τη δήθεν αξιοκρατία που πιστεύουν, στοχεύοντας αποκλειστικά στην υφαρπαγή της ψήφου.
Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η εξουσία και χρησιμοποίησαν όλα τα αθέμιτα μέσα. Τώρα που την έχουν, κάνουν όλα αυτά για τα οποία κατηγορούσαν ψευδώς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα περισσότερα. Στην πραγματικότητα αποδεικνύονται χωρίς μέτρο, όριο, αναστολές και ίχνος συστολής.
Είναι απλά εξουσιομανείς και επικίνδυνοι.

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)