to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 10.01.2021

Οικονομία

Εξωτερικό λογισμικό εν δράσει: Αγανακτισμένοι μηχανικοί και πολίτες με το «φιάσκο» του «Εξοικονομώ»

Ανατροφοδοτείται η συζήτηση για την (α)διαφάνεια του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, καθώς βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τη δραματική μείωση του χρόνου υποβολής μιας αίτησης μέσω εξωτερικού λογισμικού.


Αναστάτωση στους μηχανικούς αλλά και τους πολίτες που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της αναβολής για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ, αιφνίδια, το μεσημέρι του Σαββάτου 9/1, στη μέση του Προγράμματος και λίγες ώρες πριν ξανανοίξει η πλατφόρμα για τις εναπομείνασες περιφέρειες.

Ταυτόχρονα, ανατροφοδοτείται η συζήτηση για τη διαφάνεια του τρόπου υποβολής των αιτήσεων, καθώς βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τη δραματική μείωση του χρόνου υποβολής μιας αίτησης μέσω εξωτερικού λογισμικού..

Μέχρι στιγμής δεν έχει αμφισβητηθεί η εγκυρότητα του οπτικοακουστικού υλικού, τονίζει η «Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ» που αναδεικνύει το θέμα:

«Μόλις στις 28/12 το ΥΠΕΝ, απαντώντας σε καταγγελίες και δημοσιεύματα, διαβεβαίωνε πως «τα καταγγελόμενα περί χακαρίσματος του συστήματος επιλογής αιτήσεων μέσω πειραγμένου λογισμικού δεν προκύπτουν από πουθενά και είναι εκτός πραγματικότητας».

Καλούμε το ΥΠΕΝ και τον νέο Υπουργό, να απαντήσει υπεύθυνα αν σχετίζεται η αναβολή (για τεχνικούς λόγους) με τη διαβλητότητα του συστήματος εισαγωγής αιτήσεων.

Σχετίζεται η αναβολή με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου;

Μήπως η ύπαρξη τέτοιου λογισμικού ήταν γνωστή εκ των προτέρων αλλά προσπάθησαν να την αποκρύψουν για να μην εκτεθούν πολιτικά;

Απαιτούμε να σταματήσει ο εμπαιγμός γύρω από το Πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ.

Καλούμε το ΥΠΕΝ, που φέρει ακέραια την ευθύνη για το «φιάσκο» του Εξοικονομώ, να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που δημιουργούνται, να αποκαταστήσει την αδικία σε βάρος των συναδέλφων μηχανικών και των ωφελούμενων και να διασφαλίσει την ορθή κατανομή των κοινοτικών πόρων.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ για ένα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)