to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:26 | 14.07.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.


Το προσφυγικό προβάλλει ολοένα και περισσότερο ως ελληνικό και όχι ως ευρωπαϊκό πρόβλημα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε να κάνει τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό της υπόλοιπης Ε.Ε., πράγμα μάλιστα που υπερήφανα αναγνωρίζει.

Στο θέμα των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, η Ευρώπη δείχνει να κρατάει ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της Ένωσης.

Η Αγία Σοφία δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα, ενδιαφέρει όμως τη χώρα μας. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία προς την Ε.Ε. προκειμένου να αποτρέψει τη μετατροπή του μνημείου σε τζαμί.

Μπουκωμένα με τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα, τα ΜΜΕ δεν έχουν διάθεση να συζητάνε για προδοσίες και κρεμάλες, όπως έκαναν στις Πρέσπες.

Αν η αλλαγή χρήσης της Αγίας Σοφίας είχε γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε ξανά έξαλλα συλλαλητήρια, πολιτική κατακραυγή και ντελίριο μιντιακής υστερίας, όπως αυτό του 2018.

Τότε που μέσα στην Ελλάδα ο Κ. Μητσοτάκης φώναζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις και στο ΕΛΚ δεσμευόταν ότι μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός το θέμα θα τελειώσει. Όπως και έγινε.

Αυτά για να μαθαίνουν οι αδαείς. Άλλο η πατριδοκαπηλία και άλλο η εξωτερική πολιτική. Από το πρώτο η Ν.Δ. του Μητσοτάκη διαθέτει άφθονο. Στο δεύτερο είναι που δυσκολεύεται.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)