to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 06.07.2017

Κοινωνία

Εξοπλιστικά: Δικηγόρος υπεξαίρεσε 500.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Αλ. Αβατάγγελο

Κάθειρξη εννέα ετών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δικηγόρο, που υπεξαίρεσε την εγγυοδοσία 500.000 ευρώ από εντολέα του, κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών


Ποινή κάθειρξης εννέα ετών κατά συγχώνευση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον δικηγόρο Ασημάκη Ασημακόπουλο, ο οποίος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση ποσού 500.000 ευρώ που αποτελούσε εγγύηση για να μην προφυλακιστεί ο πελάτης του, κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποβρυχίων, επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος.

Το δικαστήριο επέβαλλε στον δικηγόρο, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος, κάθειρξη οκτώ ετών για την υπεξαίρεση των 500.000 ευρώ και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών για απιστία δικηγόρου χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα εννέα χρόνια και στον δικηγόρο δόθηκε αναστολή στην έκτιση μέχρι το εφετείο, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.

Ο κ. Ασημακόπουλος, απολογούμενος, υποστήριξε ότι χρειάστηκε τα χρήματα για οικογενειακές ανάγκες του, τις οποίες, ωστόσο, δεν προσδιόρισε.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον δικηγόρο αναφέρεται ότι μετά την απολογία του στις 22 Νοεμβρίου 2013 ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, ο κ. Αβατάγγελος αφέθηκε ελεύθερος με όρους και την υποχρέωση καταβολής ως εγγυοδοσίας χρηματικού ποσού 500.000 ευρώ. Το ποσό έπρεπε να καταβληθεί μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά επειδή το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων του επιχειρηματία βρισκόταν στο εξωτερικό, σε επενδυτικούς λογαριασμούς που δεν μπορούσαν να ρευστοποιηθούν άμεσα, και επιπλέον τού είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, ζήτησε από τον συνήγορό του, κ. Ασημακόπουλο, να αιτηθεί στον ανακριτή την παράταση της προθεσμίας της καταβολής της εγγυοδοσίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2014. Ο δικηγόρος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού τον διαβεβαίωσε ότι θα υποβάλει σχετική αίτηση, του πρότεινε να καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας σε προσωπικό λογαριασμό του στην τράπεζα UBS στην Ελβετία. Έτσι, ο κ. Αβατάγγελος με τέσσερα εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσε στον λογαριασμό του συνηγόρου του 575.000 ευρώ, ώστε να κατατεθεί η εγγύηση στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να πληρωθεί και η αμοιβή του κ. Ασημακόπουλου για τις νομικές υπηρεσίες του. Η εγγύηση, όμως, δεν καταβλήθηκε και έτσι ο επιχειρηματίας, οι όροι του οποίου εξέπεσαν, συνελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου 2013 και παρέμεινε κρατούμενος επί σχεδόν πέντε μήνες μέχρι να συγκεντρώσει εκ νέου άλλες 500.000 ευρώ και να τα καταβάλει ως εγγυοδοσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)