to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 16.12.2022

πηγή: Αυγή / avgi.gr

Πολιτική

Εξώδικο Βαξεβάνη στην εισαγγελέα που ερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών: «Τώρα δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια»

Η εισαγγελέας είχε δηλώσει άγνοια για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ -- «Τώρα δεν θα μπορεί να επικαλεστεί άγνοια η κ. Τριανταφύλλου», είπε ο εκδότης καταθέτοντας το σχετικό φύλλο του Documento


Τώρα δεν θα μπορεί να ισχυριστεί η εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ότι δεν έχει πληροφορηθεί τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κωστή Χατζηδάκη ή στόχου #5046c. Πλέον (θα πρέπει να) έχει στα χέρια της το φύλλο του Documento της περασμένης Κυριακής, που δημοσιεύει όλες τις σχετικές αποδείξεις, αφού της κοινοποιήθηκε μέσω εξωδίκου από πλευράς της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έστειλε μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων της, Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλου, το εξώδικο με το φύλλο της 11ης Δεκεμβρίου, με σκοπό να διευκολύνει την εισαγγελέα στο έργο της.

Ταυτόχρονα, το εξώδικο κοινοποιείται τόσο στον προϊστάμενο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας της κ. Τριανταφύλλου, Αντ. Ελευθεριάνο, όσο και στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (14/12) ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης, μαζί με τους δικηγόρους του Γ. Μαντζουράνη και Β. Γεωργακόπουλο, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ενημέρωσε ο ίδιος την ελληνική Δικαιοσύνη για τις πληροφορίες του έχουν διαρρεύσει. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αποδέχθηκε ότι παρακολουθείτο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, αποδίδοντας την παρακολούθηση σε «ρυπαρά δίκτυα». 

«Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις. Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα "σκευωρία Novartis" εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;», ρώτησε ο Κ. Βαξεβάνης.

Η εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου φέρεται να υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αιτηθεί παροχή στοιχείων από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν γνωρίζει τα υπό παρακολούθηση τηλέφωνα, παρότι τα τηλέφωνα έχουν δημοσιευτεί και είναι γνωστά στην εφημερίδα, η οποία μπορούσε να ερωτηθεί και να τα παράσχει. Η εισαγγελέας, ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν έχει δει τα σχετικά δημοσιεύματα.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)