to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:32 | 13.03.2013

Πολιτική

Εξώδικο του Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί κατά του left.gr

Η παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία έφτασε στο e-mail μας.


Χθες, μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας, που ανέλαβε την υπεράσπιση του συμβούλου για ζητήματα ιθαγένειας, κ. Ιωάννη Κωτούλα, το left.gr αναδημοσίευσε ένα παλαιότερο άρθρο του Jungle - Report : Ποια είναι, επιτέλους, η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας;, καθώς και την ανακοίνωση - απάντηση που εξέδωσε πλήθος μεταναστευτικών οργανώσεων για τον αντι-μεταναστευτικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης ''Ένωσης'': Η απάντηση του Ασάντε και άλλων μεταναστευτικών οργανώσεων στην «Ενωση Μεταναστών Ελλάδας»

Την προώθηση της ανακοίνωσης της συγκεκριμένης ''Ένωσης'' στα social media έσπευσε να αναλάβει ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης. 

Σήμερα, ο κ. Κολομπανί, πρώην πρόεδρος της ''Ένωσης'' έστειλε στο e-mail του left.gr την παρακάτω εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας την διαγραφή του άρθρου που αναδημοσιεύσαμε από το Jungle - Report. Ωστόσο, ο κ. Κολομπανί δεν μπαίνει στην ουσία του ζητήματος, αποφεύγοντας να απαντήσει στο περιεχόμενο του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Αντί για εξώδικο, ίσως οφείλει να στείλει μία απάντηση! Όχι στο left.gr, αλλά στις υπόλοιπες μεταναστευτικές οργανώσεις!

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί Ξενίας 5, Αθήνα ΚΑΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ LEFT.GR

 

Κύριοι,

Με αφορμή χτεσινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας ¨left.gr¨ με τίτλο «Ποια είναι, επιτέλους, η Ένωση Μεταναστών Ελλάδας;», το οποίο αναπαράγει το άρθρο «Βίος του κ. Κολομπανί» του Πάνου Μπουγάνη, παρουσιάζομαι ως τυχοδιώκτης, απατεώνας και ψεύτης. Αναφέρεστε στο πρόσωπό μου με το όνομα «Salah Nachit του Abdessalem και της Rakia» υποστηρίζοντας ότι άλλαξα το ονοματεπώνυμό μου. Επίσης αμφισβητείτε την καταγωγή μου και με τοποθετείτε αποκλειστικά στο Μαρόκο. Αυτή η τακτική αποτελεί κατάφορη προσβολή της προσωπικότητάς μου. Και ακόμα στο ίδιο «άρθρο», αφήνετε να εννοηθεί πως απέκτησα την ελληνική υπηκοότητα με αθέμιτο τρόπο «κάτω από περίεργες συνθήκες» συνθέτοντας ένα προφίλ που δεν αντιπροσωπεύει εμένα και τις πεποιθήσεις μου. Με βάζετε να αποκαλώ «λαθρομετανάστες» τους μετανάστες σαν να απαξιώνω τους ανθρώπους. Σας υπενθυμίζω ότι είχα την τιμή να προεδρεύσω της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος στο παρελθόν την οποία και αποκαλείται «μαϊμού» και «αποδεδειγμένους απατεώνες» μειώνοντας το κύρος της και κατ’ επέκταση το έργο της. Δηλώνω ότι δεν είμαι Πρόεδρος της εν λόγω ένωσης, ούτε συμμετέχω με κανένα τρόπο στις ενέργειες και δράσεις της ένωσης Τώρα και ένα χρόνο. Με την παρούσα διαμαρτυρία ζητώ την άμεση διαγραφή του «άρθρου» από την ιστοσελίδα σας. Τέτοια άρθρα δεν συνιστούν δημοσιογραφία και μου προκαλούν ντροπή ως δημοσιογράφο. Επιφυλάσσομαι δε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου και να κινηθώ αστικά και ποινικά για την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ο Διαμαρτυρόμενος Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί

Ακολουθεί η χθεσινή ανακοίνωση της ''Ένωσης Μεταναστών Ελλάδας'' 

"Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα σε διάφορα μπλογκ που ταυτίζονται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, και με το δελτίο τύπου του κόμματος αυτού, που παρουσιάζουν τον κ Ιωάννη Κωτούλα, σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, ως  φιλοναζιστή και ανθρωποφάγο, δηλώνουμε ότι, ως Ένωση Μεταναστών Ελλάδος τασσόμαστε κατά τέτοιων ανήθικων και χυδαίων πρακτικών. Ο κ. Κωτούλας έχει αποδείξει έμπρακτα και υποστηρίξει και ενθαρρύνει επί μακρόν το έργο μας σε μέρες αντίξοες όπως οι σημερινές.

Ο κ. Κωτούλας είναι δηλωμένων δημοκρατικών και φιλελεύθερων απόψεων, έχει τοποθετηθεί με άρθρα του κατά του αντισημιτισμού και κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών και έχει αποδείξει έμπρακτα και υποστηρίξει και ενθαρρύνει επί μακρόν το έργο μας σε μέρες αντίξοες όπως οι σημερινές.

Με τιμή

Κοινότητες Μεταναστών"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)