to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:25 | 07.02.2014

πηγή: efsyn

Κοινωνία

Εξώδικο εργαζομένων του ΨΝΘ για τη μεταφορά ασθενών

Οι εργαζομένοι του Ψυχιατρικού Θεσσαλονίκης έστειλαν εξώδικο προς τους διοικητές 3ης και 4ης ΥΠΕ για μεταφορά κλινικών σε ακατάλληλους χώρους. Το γεγονός ότι διαθεσιμότητες ανακοινώθηκαν μετά τη λήψη των αποφάσεων, δείχνει ότι όλα έγιναν για την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων.


Εξώδικη διαμαρτυρία προς τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων του Ψυχιατρικού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις αποφάσεις για τη μεταφορά του Τμήματος Οξέων Περιστατικών στον χώρο όπου λειτουργεί η γυναικολογική κλινική στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και για τη δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων της οφθαλμολογικής κλινικής του Ιπποκρατείου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι επιλεγέντες χώροι είναι ακατάλληλοι, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχιατρικών κλινικών και εγκυμονούν κινδύνους για τους ψυχικά ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες των νοσοκομείων.

Να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις, που έχουν ληφθεί πέρσι τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Ο ψυχίατρος και μέλος του ΔΕ του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ Θανάσης Βαξεβάνης υποστήριξε ότι και οι δύο χώροι είναι ακατάλληλοι για τους ψυχικά ασθενείς και πως το γεγονός ότι μετά τη λήψη των αποφάσεων ανακοινώθηκαν διαθεσιμότητες δείχνει ότι όλα έγιναν για την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο χώρος του Ιπποκρατείου που επιλέχθηκε για να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική έχει εμβαδόν 360 τ.μ και προβλέπεται η ανάπτυξη 18 κλινών ενώ θα έπρεπε να είναι 1000 τμ. «Οι ασθενείς θα νοσηλεύονται σε μικρά δίκλινα δωμάτια, θα σιτίζονται στο κρεβάτι λόγω αδυναμίας τοποθέτησης τραπεζιών, δεν υπάρχει πρόνοια για την εγκατάσταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ως χώρος προαυλισμού προβλέπεται ο φωταγωγός, ενώ ανεπαρκείς είναι οι χώροι για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» πρόσθεσε ο κ. Βαξεβάνης.

Όσον αφορά τη μεταφορά του τμήματος οξέων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, ανέφερε ότι οι 18 κλίνες θα αναπτυχθούν σε χώρο 480 τ.μ., ο οποίος είναι διαμορφωμένος σε σχήμα γάμα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επιτήρηση των ασθενών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)