to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:30 | 05.10.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Εξώδικο αστυνομικών κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη των μεταλλείων στη Χαλκιδική

Εξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν συνδικαλιστές της Ένωσης αστυνομικών Θεσσαλονίκης κατά του Αρχηγού της αστυνομίας, του γενικού επιθεωρητή αστυνομίας Β. Ελλάδας, του γενικού αστυνομικού διευθυντή Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας και κατά του Διευθυντή αστυνομικών επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Οι συνδιακλιστές καταγγέλουν καταστρατήγηση του ωραρίου των αστυνομικών που φυλάσσουν τα ιδιωτικά μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική όπως και καταστρατήγηση των άρθρων που προβλέπουν την παροζή υπηρεσιών της αστυνομίας σε ιδιώτες.


 
"Πιο συγκεκριμένα δεν είναι λίγες οι φορές που τους έχει ανατεθεί η φύλαξη ιδιωτικού ορυχείου χρυσού στη Χαλκιδική-χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο γεγονός που να χρήζει της επέμβασής τους" αναφέρουν.
 

"Επιπλέον, δεν ακολουθείται η διαδικασία  του άρθρου 22 παρ1 του Ν 3938/2011 κατά το οποίο « Η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να παρέχει, κατόπιν αιτήματος υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους, όπως συνοδεία χρηματαποστολών, καλλιτεχνικών έργων, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος.», που ρητά ο νομοθέτης το προέβλεψε για τις περιπτώσεις δαπανηρής «εκμετάλλευσης » του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας" αναφέρουν.
 

Ακόμη τονίζουν "οι αστυνομικές μας δυνάμεις αναλώνονται  στη φύλαξη ιδιωτικής περιουσίας, χωρίς μάλιστα  να καταβάλλεται το προβλεπόμενο από το αρ.22 του Ν 3938/2011 αντάλλαγμα,  ενώ απεναντίας η Ελληνική Αστυνομία υπόκειται στις σχετικές δαπάνες γεγονός ιδιαίτερα ζημιογόνο αν αναλογιστεί κανείς τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τη χώρα μας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)