to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 29.08.2012

left.gr

Πολιτική

Εξώδικη διαμαρτυρία-καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Εξώδικη διαμαρτυρία-καταγγελία στον ΕΟΠΥΥ έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με την οποία ζητά εξηγήσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό του, την απευθείας χρηματοδότηση,την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών, την δημιουργία διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, με το αν διενεργήθηκε Μειοδοτικός Διαγωνισμός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω κλήσης και την ταυτόχρονη πληρωμή όλων για τις υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τον Διοικητή, έως τον τελευταίο λειτουργό της ή την εθελοντική τους συμμετοχή.


 
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
Του ΝΠΔΔ  με την επωνυμία «Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών», που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Σεβαστουπόλεως αρ. 113) , όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο αυτού  κ. Γεώργιο Πατούλη. 
 
ΚΑΤΑ
 
Του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΕΟΠΥΥ» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής (οδός Λ. Κηφισίας αρ. 39), όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο αυτού, κ. Γεράσιμο Βουδούρη. 
 
ΘΕΜΑ: «Ο  ΙΣΑ ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ»
 
*****************
 
Ο ΙΣΑ με σειρά εγγράφων αιτημάτων του σας ζήτησε για λογαριασμό των μελών του και για την ενημέρωσή τους συγκεκριμένα στοιχεία και δεσμεύσεις. 
 
Σεβόμενοι την οικονομική κατάσταση  στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα μας, καθώς επίσης και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ιατροί, ζητήσαμε από τον ΕΟΠΥΥ στοιχεία, τα οποία οφείλουν να είναι απτά σε κάθε υπηρεσία, να δημοσιεύονται, αλλά και προσιτά σε κάθε Έλληνα πολίτη, φορολογούμενο και ασφαλισμένο. 
 
Συγκεκριμένα ζητήσαμε να μας γνωστοποιηθούν: α) με ποιο προϋπολογισμό ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ ξεκίνησε την λειτουργία του, β) τι ποσοστό επιχορήγησης έχει λάβει έως σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό, γ) εάν οι ασφαλιστικοί φορείς που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ σας έχουν αποδώσει τις εισφορές, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν. 3918/2011 και τι ποσά έχετε λάβει, δ) ποια ποσά έχει μέχρι σήμερα διαθέσει και σε ποιους συγκεκριμένα. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.
 
Επιπροσθέτως ζητήσαμε την δέσμευση των αρμοδίων φορέων, ώστε με νομοθετική ρύθμιση να προβλεφθεί η απευθείας χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ , καθώς επίσης και τη σύσταση μιας Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των υγειονομικών κλάδων, η οποία θα εξετάζει την διαχείριση των πόρων και τον καταμερισμό αυτών με ισότιμο τρόπο, ζητώντας επιπλέον να  δημοσιεύονται αμέσως οι αποφάσεις της και η εκτέλεση τους, για λόγους νομιμότητας, διαφάνειας και αξιοπιστίας. 
 
Επανερχόμενοι δε, στο σημαντικότατο θέμα περί του κόστους των νέων αριθμών κλήσεων για τους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, επιθυμούμε να μας ενημερώσετε αν διενεργήσατε Μειοδοτικό Διαγωνισμό, σχετικά με την εξυπηρέτηση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μέσω τηλεφωνικής κλήσης. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε,  ο μειοδοτικός διαγωνισμός αφορά έργα τα οποία ανατίθενται σε αυτόν που υποβάλει την πιο συμφέρουσα τιμή.  Για αυτό λοιπόν τον λόγο επιθυμούμε να μας εγχειρήσετε όλα αυτά τα στοιχεία, προκειμένου να μας ενημερώσετε α) αν διασφαλίσατε την καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος για το ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ και β) για ποιο λόγο επιλέξατε τέσσερις διαφορετικές εταιρίες οι οποίες προσφέρουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες , χρεώνουν όμως την κλήση με διαφορετικές τιμές. Όπως γίνεται σαφές ο συνταξιούχος δεν δύναται να γνωρίζει ποια είναι η πιο συμφέρουσα τιμή, παρακολουθώντας νυχθημερόν τις διαφημίσεις που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ, ούτε βέβαια να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να εξακριβώνει ποια εταιρεία, θα τον χρεώσει λιγότερο. 
 
Θέλουμε επίσης να σας επισημάνουμε ότι παραμένει αδιανόητο σε κάθε περίπτωση το γεγονός της μετακύλισης του αυξημένου κόστους κλήσης με οριζόντιο τρόπο στους μη κατέχοντες, ήτοι στους ήδη οικονομικά εξασθενημένους ασφαλισμένους του Οργανισμού.  Και σας δηλώνουμε εκ νέου ότι θα πρέπει να αναθεωρήσετε και να μπείτε στην λογική της μη τιμολόγησης για τις κατηγορίες εκείνες των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν και δεν μπορούν να καταβάλλουν το οιοδήποτε κόστος προκειμένου να κλείσουν ένα ραντεβού με το γιατρό.
 
Σεις στα αιτήματά μας αυτά κοφεύσατε τόσο αρχικώς επικαλούμενοι έλλειψη χρόνου, όσο και μέχρι σήμερα επιλέγοντας αντί της συνεργασίας με τον ΙΣΑ, αντί της επιβαλλόμενης από τις αρχές της χρηστής διοίκησης παροχής εξηγήσεων,  την εκτόξευση απειλών και την τρομοκράτηση των συμβεβλημένων ιατρών που θα  αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους σας.
 
Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι «Υγεία με τον Γιατρό στη γωνία δε γίνεται». 
Επιπλέον και πρωτίστως δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι ιατροί ήταν εκείνοι που επί σειρά μηνών στηρίζουν το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Οι ιατροί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πλήρη επίγνωση ότι επιτελούν λειτούργημα εργάζονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ασθενών τους και του Έλληνα πολίτη.
 
Αν και ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει τεράστια ποσά, ποσά που θέτουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ιατρείου τους, ενδεχόμενα δε και τα μέσα ακόμη βιοπορισμού των ιδίων και της οικογένειάς τους, αν και μειώσατε την ιατρική αμοιβή στο μισό,  διαθέτετε τους πόρους σας σε άλλες οφειλές και επιλέγετε την τρομοκράτηση των ιατρών.
 
Εάν, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, οι ιατροί θα πρέπει να εργαστούν εθελοντικά θα πρέπει να το πείτε καθαρά και να επιβάλλετε βεβαίως την εθελοντική εργασία σε όλους όσους εργάζονται στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Επιλεκτικά δυσμενής μεταχείριση και τρομοκρατία των ιατρών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Τα παραπάνω σημειώνουμε για ύστατη φορά, επιφυλασσόμενοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προς υπεράσπιση του κύρους του ιατρού και του δικαιώματος του στην ίση μεταχείριση.
 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τη μέχρι σήμερα άδικη και αντισυμβατική συμπεριφορά σας προς το ιατρικό σώμα,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την άνιση σε βάρος του μεταχείριση και επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εάν δεν λάβει ρητές διαβεβαιώσεις και συγκεκριμένες ειλικρινείς δεσμεύσεις από τους αρμόδιους φορείς μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα καλέσει τα μέλη του, που έχουν «συμβληθεί» με τον ΕΟΠΥΥ, να αναστείλουν οποιαδήποτε συνεργασία τους από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού για τον Αθηναϊκό πληθυσμό ποιοτική υγεία και αξιοπρέπεια. Στόχος μας όπως γίνεται σαφές είναι η διεκδίκηση δωρεάν υγείας για όλους, καθώς επίσης και η δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να έχει τους πόρους για να μην καταρρεύσει.
 
Ο ενιαίος φορέας Υγείας που πάντα επιθυμούσαμε, προκειμένου να λειτουργήσει, χρειάζεται χρήματα και οργάνωση με το λειτουργό υγείας στο επίκεντρο της ιατρικής. 
 
Αρμόδιος δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα εξώδικη διαμαρτυρία και καταγγελία προς εκείνο στο οποίο απευθύνεται αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες. 
Επικολλήθηκε ένσημο του ΤΠΔΑ 1,3 Ευρώ.
 
Αθήνα , 29/8/2012
Η πληρεξούσια Δικηγόρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)