to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:50 | 23.03.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Δικαστικό «μπλόκο» στην παράταξη των Χρυσαυγιτών στο δήμο Θεσσαλονίκης

«Μπλόκο» στη χρυσαυγίτικη παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκη έβαλε και το Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπίσουν την πολιτική καταδίκη που έτυχε η πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αρχαιρεσιών


«Μπλόκο» στη χρυσαυγίτικη παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκη έβαλε και το Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπίσουν την πολιτική καταδίκη που έτυχε η πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αρχαιρεσιών.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ζητώντας από το δικαστήριο να τους επιτραπεί με προσωρινή διαταγή η συμμετοχή τους στις εκλογές. Στο δικαστήριο πρόσθετη παρέμβαση έκανε και η ΑΔΕΔΥ ενώ αναφέρθηκε ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο της εφορευτικής επιτροπής ενώ επισημάνθηκε ότι δε συνίσταται ακόμη καμία βλάβη καθώς δεν ξεκίνησε η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές.

Στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκη είχαν αποφασίσει «την μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παραιτήθηκαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής

Ωστόσο πριν λίγες ημέρες τέσσερα από τα πέντε μέλη της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές στον Σύλλογο Εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης παραιτήθηκαν υπό το φόβο να υποστούν κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κάνουν δεκτή την υποψηφιότητα της χρυσαυγίτικης παράταξης.

«Μέλη της εφορευτικής επιτροπής άρχισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους γιατί, λέει, δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν την απόφαση της Γ.Σ. Αν αυτοί οι συνάδελφοι πιέστηκαν ή εκβιάστηκαν από κάποιους, οφείλουν να το πουν» ανέφερε σε ανακοίνωση της η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Νωρίτερα σήμερα ενόψει της εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι χρυσαυγίτες μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του Βασίλη Πετρόπουλου, γενικού γραμματέα της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

«Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (Ε.Λ.ΔΥΝ.), ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από την Χρυσή Αυγή, ενάντια στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό των νοσταλγών του φασισμού από τις εκλογικές διαδικασίες των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

»Λίγες ημέρες πριν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, μέσα από το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Σωματείου αποφάσισε την μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου.

»Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή το «όπλο» των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και όσων τους εκπροσωπούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που διαχωρίζουν την εργατική τάξη με βάση «χρώμα» και εθνικότητα, σπέρνοντας το μίσος.

»Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει για αύριο, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 10.00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).

»Κανένα ψηφοδέλτιο, καμία παράταξη, κανένα Σωματείο που διακατέχεται από νεοναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες δεν μπορεί να αποτελεί Μέλος ή ακόμη και μέρος-τμήμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μιας Ομοσπονδίας που από την πρώτη στιγμή χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου αναβίωσης φασιστικών πυρήνων, από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται στην χώρα.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)