to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:01 | 18.08.2014

Πολιτική

«Έξω οι φασίστες από την Κοκκινιά»: Ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για τη φασιστική επίθεση στο Α.Σ.Μ.Π

«Είναι αναγκαίο να μπει οριστικά τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορία των νεοναζί στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά»


Η ανακοίνωση της Ν.Ε Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στον Πειραιά:

«Παραμονή της επετείου του Μπλόκου  της Κοκκινιάς  οι πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των Μπουρανταδων αποφάσισαν να «γιορτάσουν» το γεγονός με μια ακόμη ρατσιστική επίθεση. Στόχος των νεοναζί δολοφονών της Χ.Α αυτή την φορά το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (Α.Σ.Μ.Π.).  Το βράδυ 14 προς 15 Αυγούστου, βανδάλισαν τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Α.Σ.Μ.Π., αλλά και το 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλιά Κοκκινιά. Παραβίασαν σιδερένια κάγκελα, κατέστρεψαν παράθυρα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου.

Γέμισαν με τα συνθήματά τους τοίχους που ζουν και κάνουν μάθημα τα παιδιά μας, τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος, υπογράφοντας "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ". Και όλα αυτά μια μέρα πριν την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς!

 Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων και της Αντίστασης, οι βανδαλισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δε θα περάσουν και δε θα μείνουν αναπάντητα!

 Οι δημόσιοι χώροι, τα σχολεία, οι δρόμοι και οι πλατείες αυτής της πόλης ανήκουν σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως χρώματος ή καταγωγής, εργαζόμενους, άνεργους και τη νεολαία και όχι στις συμμορίες των νεοναζί τραμπούκων, που προσπαθούν να σπείρουν το μίσος και να αποπροσανατολίσουν ότι για την κρίση υπεύθυνοι είναι οι μετανάστες, στηρίζοντας με τον πιο απολυτό τρόπο την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική  της εξαθλίωσης της κοινωνίας  της κυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στηρίζουμε το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και τους εθελοντές συντελεστές του: στηρίζουμε τη 10χρονη αλληλέγγυα μορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητά του, δραστηριότητα που αναγνωρίζεται από όλη κοινωνία της Κοκκινιάς, του Πειραιά και όχι μόνο.

 Είναι αναγκαίο να μπει οριστικά τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορία των νεοναζί στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά. 

 Καλούμε κάθε δημοκράτη-ισα  σε ένα πλατύ αντιφασιστικό μέτωπο για να συνεχίσουμε  να παλεύουμε για  γειτονιές αλληλεγγύης και συνύπαρξης και όχι μίσους και μισαλλοδοξίας, για το δοκιμαζόμενο λαό της Κοκκινιάς και του Πειραιά, για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, για μια καλύτερη ζωή για όλους μας!

 Η ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ - ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ - ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)