to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 04.09.2017

Διεθνή

"Εξηγήσεις" Μπαρνιέ για τις δηλώσεις του περί "μαθημάτων" στους Βρετανούς

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ, προσπάθησε σήμερα να κατασβήσει τη... φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε θέλησε να "δώσει μαθήματα" στους Βρετανούς.


Σύμφωνα με το BBC, το περασμένο Σάββατο σε ένα συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη βόρεια Ιταλία, ο Μπαρνιέ υποστήριξε ότι το Brexit είναι μια "εκπαιδευτική διαδικασία" για τους Βρετανούς, δήλωση η οποία προκάλεσε σάλο στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι "η αποχώρηση από την ενιαία αγορά έχει πολύ σοβαρές συνέπειες και αυτό δεν το εξήγησαν στον βρετανικό λαό. Θέλουμε να μάθουμε στους ανθρώπους (...) τι σημαίνει να φεύγεις από την ενιαία αγορά".

Σήμερα, με μήνυμά του στο Twitter, ο Μπαρνιέ έδωσε διευκρινίσεις: "Δεν θέλουμε να «εκπαιδεύσουμε» ή να «δώσουμε μαθήματα». Αυτό που είπα ήταν: Το Brexit είναι μια ευκαιρία για να εξηγήσουμε τα οφέλη της ενιαίας αγοράς σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου".

"Ποιος νομίζει ότι είναι;" έγραφε την Κυριακή η συντηρητική βρετανική εφημερίδα Daily Mail αναφερόμενη στον Μπαρνιέ.

"Αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στους Βρετανούς, αυτό είναι να τους δίνουν μαθήματα οι ξένοι" δήλωνε από τις στήλες της εφημερίδας ο ευρωσκεπτικιστής συντηρητικός βουλευτής Πίτερ Μπόουν. "Είναι συγκαταβατικό και αλαζονικό, όμως αυτό κάνουν οι ελίτ της ΕΕ!" τόνισε.

"Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ότι η ΕΕ δεν δείχνει να ακούει τον βρετανικό λαό μετά το δημοψήφισμα για το Brexit" σχολίασε εξάλλου σήμερα ο Τζον Ρέντγουντ, ο συντηρητικός βουλευτής και πρώην υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)