to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:28 | 13.12.2013

πηγή: freemedia.at

Διεθνή

Εξηγήσεις από Δένδια για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου ζητά το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου

Εξηγήσεις για την στάση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ξυλοδαρμού δημοσιογράφου από χρυσαυγίτες, ζητά από το Ν. Δένδια το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου


Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI), μέσα από ανακοίνωση του Οργανισμού για τα ΜΜΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEMO), ζητάει από τις ελληνικές αρχές να αντιδράσουν σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ξανά δημοσιογράφος από χρυσαυγίτες. 

Οι SEEMO/IPI καλούν επίσης, "ειδικότερα, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει τη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού”. 

Έλληνες δημοσιογράφοι δέχονται επίθεση στην Αθήνα

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου

Δημοσιογράφος της τηλεόρασης του Star και κάμεραμαν χτυπιέται σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής.

Βιέννη, 12 Δεκ. 2013 – Ο Οργανισμός για τα ΜΜΕ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEEMO), μια Oργάνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου (IPI), εξέφρασε σήμερα την ανησυχία της για την τελευταία βίαιη επίθεση σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη στην Ελλάδα, και για την αντίδραση της αστυνομίας στο περιστατικό.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2013, υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Λαΐκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή, φέρονται να ξυλοκόπησαν τον  Έλληνα δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούση του Star, καθώς έκανε ρεπορτάζ σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα στο Ηράκλειο, ένα προάστιο στο βόρειο τμήμα της Αθήνας. Επίσης, φέρονται να επιτέθηκαν στον καμεραμάν του Star, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Η SEEMO δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα από τους ισχυρισμούς ότι οι ένστολοι αστυνομικοί δεν αντέδρασαν στο περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες, μερικά  μέτρα μακριά, όταν το περιστατικό έλαβε χώρα.

Η οργάνωση σημείωσε ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα στο οποία μέλη ή υποστηρικτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής φέρονται να έχουν απειλήσει ή επιτεθεί σε δημοσιογράφους. Η SEEMO έχει καταγράψει αύξηση του αριθμού των επιθέσεων και της πίεσης που ασκείται στους δημοσιογράφους τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια του 2012.

"Η ελληνική αστυνομία και τα δικαστήρια φαίνεται να κινούνται αργά για να διερευνήσουν και να καταδικάσουν τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του SEEMO Όλιβερ Βούγιοβιτς. "Καλούμε τις αρχές στην Αθήνα να αντιδράσουν επειγόντως για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης.  

Καλούμε επίσης, ειδικότερα, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να εξηγήσει τη συμπεριφορά των αστυνομικών κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού".

Μετάφραση – Απόδοση: LEFTeria-news

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)