to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 06.04.2016

Οικονομία

Έξι προσκλήσεις για το πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020», ύψους 112 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προχωρούν στην ενεργοποίηση έξι (6) προσκλήσεων συνολικού προϋπολογισμού 112.735.000 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»:


Οι δράσεις που ενεργοποιούνται είναι:

1.         «Εφαρμογή συστημάτων αφαλάτωσης για την ικανοποίηση αναγκών σε νησιωτικές ή παράκτιες περιοχές με ειδικές τοπικές συνθήκες και κλιματικές συνθήκες καθώς και σε νησιά – τουριστικούς πόλους με υψηλό κόστος μεταφοράς νερού», προϋπολογισμού 16.000.000 ευρώ. Προβλέπεται η χρηματοδότηση εγκαταστάσεων αφαλάτωσης θαλασσινού και υφάλμυρου νερού με τα αναγκαία έργα υδροληψίας και διάθεσης παραπροϊόντων, καθώς και νέο δίκτυο μεταφοράς αφαλατωμένου νερού με τα απαραίτητα αντλιοστάσια και δεξαμενές αποθήκευσης.

2.         «Αποκατάσταση ρυπασμένων χώρων από Βιομηχανικά Επικίνδυνα Απόβλητα», προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ. Με την πρόσκληση αυτή θα χρηματοδοτηθούν έργα απορρύπανσης κτιριακών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού εξοπλισμού και περιβάλλοντος χώρου, ρυπασμένων από επικίνδυνα απόβλητα σε εγκαταλελειμμένα μεταλλεία αμιάντου. Προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών εξυγίανσης ρυπασμένου περιβάλλοντος χώρου και αποκατάστασης των αποθέσεων επεξεργασμένου αμιαντούχου πετρώματος καθώς και η κατασκευή χώρου υγειονομικής ταφής (ΧΥΤ) των αποβλήτων που προκύπτουν από τις εργασίες απορρύπανσης και εξυγίανσης.

3.         «Αποκατάσταση ρυπασμένων χώρων ΥΠΕΘΑ», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα χρηματοδοτηθούν έργα συλλογής, εξυγίανσης – αποκατάστασης ρυπασμένων εδαφών σε στρατιωτικές μονάδες και αεροδρόμια, προς περιβαλλοντική αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής και του τοπίου. Επίσης θα χρηματοδοτηθούν έργα ορθολογικής περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων για την προστασία και αποκατάσταση των εδαφών αυτών.

4.         «Έργα ύδρευσης», προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. Με την πρόσκληση αυτή θα χρηματοδοτηθούν έργα κατασκευής ταμιευτήρων νερού, έργα υδροληψίας, διυλιστήρια νερού καθώς και η κατασκευή νέων εξωτερικών υδραγωγείων.

5.         «Ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων διαχείρισης των κινδύνων πλημμυρών», προϋπολογισμού 4.735.000 ευρώ. Θα χρηματοδοτηθούν οι μελέτες που απαιτούνται για την ορθή εφαρμογή της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ σε ότι αφορά στα Σχέδια Διαχείρισης των Κινδύνων πλημμύρας σε επίπεδο λεκανών απορροής των υδατικών διαμερισμάτων της χώρας.

6.         «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ προτεραιότητας», προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ.

Οι προσκλήσεις μας αναρτώνται στα εξής site: www.espa.gr - www.epep.gr/content/ep_ymeperaa - www.epperaa.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)