to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:05 | 20.01.2016

πηγή: Καθημερινή

Διεθνή

Εξι ώρες έμεινε εκτός λειτουργίας το Twitter

Η δυσλειτουργία προκάλεσε την έντονη ενόχληση των χρηστών


Για έξι ώρες έπαψε χθες να λειτουργεί σε όλο τον κόσμο η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και διαδικτυακών συνδέσμων Twitter, στερώντας στους 300 εκατομμύρια χρήστες της την πρόσβαση σε αυτή.

Το τεχνικό πρόβλημα σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, ώρα ΗΠΑ, με την εταιρεία να αναφέρει σε μήνυμά της –μέσω SMS– σε ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλα μέσα ενημέρωσης ότι προσπαθεί να διορθώσει τη βλάβη. Η δυσλειτουργία προκάλεσε την έντονη ενόχληση των χρηστών, που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν σε άλλες «πλατφόρμες» επικοινωνίας. Το Twitter έχει καταστεί απαραίτητο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης για πολλούς από τους χρήστες του.

Ενα σύντομο μήνυμα εμφανίσθηκε στις οθόνες των χρηστών, το οποίο έγραφε: «Ευχαριστούμε που παρατηρήσατε το πρόβλημα. Θα διορθώσουμε τη βλάβη, και τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονική τους ροή πολύ σύντομα».

Παρότι η χθεσινή βλάβη του Twitter ήταν η σημαντικότερη και πιο εκτεταμένη που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία μέχρι στιγμής, το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebοok, που διαθέτει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο, έχει αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα λειτουργίας τους τελευταίους 18 μήνες, αν και οι βλάβες αυτές επιδιορθώθηκαν εντός λίγων ωρών.

Τα χθεσινά τεχνικά προβλήματα του Twitter ακολουθούν σειρά δυσκολιών για την εταιρεία της ιστοσελίδας. Η μετοχή της εταιρείας Twitter έχασε το 25% της αξίας της τον τελευταίο μήνα, εν μέσω επικρίσεων για τον συνιδρυτή της, Τζακ Ντόρσι, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα για να αναλάβει τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Μεταξύ των επικρίσεων που αντιμετωπίζει ο Ντόρσι ξεχωρίζει το μελλοντικό πείραμα για την εισαγωγή μηνυμάτων μεγαλύτερης έκτασης από 140 χαρακτήρες. Ο Ντόρσι προσπάθησε επίσης να καταστήσει το Twitter πιο προσιτό στο ευρύ κοινό.

Τη στιγμή που το Facebook έχει πετύχει να επιβάλει το κερδοφόρο διαφημιστικό του πρότυπο, οι επενδυτές του Twitter αμφιβάλλουν ότι η εταιρεία θα μπορέσει να μιμηθεί την επιτυχία αυτή.

tags: twitter, ΗΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)