to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:24 | 21.06.2016

Διεθνή

Έξι ιορδανοί στρατιώτες νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στα σύνορα με τη Συρία

Έξι ιορδανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε εναντίον της θέσης τους στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.


"Έξι στρατιώτες έπεσαν ως μάρτυρες και άλλοι 14 τραυματίστηκαν στην τρομοκρατική επίθεση", σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί κάνοντας λόγο για "προσωρινό απολογισμό".

Στόχος της επίθεσης ήταν ο ιορδανικός στρατός και οι δράστες την εξαπέλυσαν από το συριακό έδαφος, δήλωσε επίσημη ιορδανική πηγή.

"Στις 05.30' τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) η έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη βορειοανατολική περιοχή Ροκμπανέ, απέναντι από καταυλισμό σύρων προσφύγων, προκάλεσε τον θάνατο έξι συνοριακών φρουρών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 14 άλλων μεταξύ των ιορδανικών δυνάμεων. Ο στρατός κατέστρεψε "εχθρικά" οχήματα στην περιοχή αυτή όπου συγκλίνουν τα σύνορά του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας, ανέφερε στρατιωτική πηγή.

Η επίθεση σημειώθηκε σε ουδέτερη ερημική περιοχή, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες χιλιάδες σύροι πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τη βία του πολέμου.

Μέχρι σήμερα η Ιορδανία δεν είχε πληγεί από βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τις γειτονικές της χώρες, Ιράκ και Συρία. Ωστόσο το βασίλειο μετέχει από το 2014 στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό για την καταπολέμηση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η επίθεση σημειώθηκε δύο εβδομάδες μετά την επίθεση σε γραφείο της ιορδανικής υπηρεσίας Πληροφοριών κοντά στο Αμάν, στην οποία σκοτώθηκαν πέντε μέλη της. Για την επίθεση αυτή, της οποίας ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης.

Η Ιορδανία φιλοξενεί περισσότερους από 600.000 σύρους πρόσφυγες σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, 1,4 εκατομμύριο σύμφωνα με τις αρχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)