to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 09.04.2017

Πολιτική

Έξι ακίνητα του Γιάννου στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα

Στον κλοιό της Δικαιοσύνης ο πρώην τσάρος της Οικονομίας


Από τη μία η ανακρίτρια Διαφθοράς αναμένεται να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για την υπόθεση των φρεγατών, κι από την άλλη η Δικαιοσύνη περνάει από «κόσκινο» έξι ακίνητα του πρώην υπουργού.

Έχοντας ως οδηγό την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς διερευνά το πώς ο Γιάννος Παπαντωνίου κατάφερε μετά το 1995 και αφού έγινε ο «τσάρος» της οικονομίας με το χρίσμα του Κώστα Σημίτη, να αυξήσει θεαματικά την ακίνητη περιουσία του. Έτσι στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχουν μπει όλες οι αγοροπωλησίες που πραγματοποίησε μαζί με τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου, από το 998 έως σήμερα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, πρόκειται για έξι ακίνητα.

Η πρώτη αγορά αφορά ένα ακίνητο στην κάτω Κηφισιά. Αρχικά αγοράστηκε το οικόπεδο 447 τ.μ. έναντι 40 εκατ. δραχμών και στη συνέχεια χτίστηκε εντός αυτού μια υπερπολυτελής βίλα 544 τ.μ., η οποία αποτελεί και τη μόνιμη κατοικία του ζεύγους Παπαντωνίου.

Η επόμενη αγορά έρχεται το 2002. Ο Γιάννος Παπαντωνίου αγοράζει ένα οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων με μία ημιτελή κατοικία στη Σύρο. Το τίμημα άγγιξε τα όρια της αντικειμενικής αξίας και έφτασε τα 100.941 ευρώ. Εν συνεχεία κατασκεύασε εκεί μία επίσης υπερπολυτελή βίλα 224 τ.μ. που η αξίας της προ κρίσης άγγιζε τα 4 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο πουλήθηκε πέρισυ σε έναν Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία.

Το 2012 βγήκε προς πώληση το οικόπεδο που γειτνιάζει με αυτό της οικογένειας Παπαντωνίου. Αγοραστές τα δύο παιδιά της κ. Κουράκου ηλικίας 22 και 24 χρονών. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου των 4,2 στρεμμάτων αγγίζει τα 75.000 ευρώ και αυτή είναι και η τιμή που ορίζεται για τη μεταβίβαση.

Εκτός από τα παραπάνω στην ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού περιλαμβάνονται και 3 διαμερίσματα στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι.
Όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί θα συσχετιστούν με εκείνα που αναμένονται από την Ελβετία για τους 3 λογαριασμούς που η Εισαγγελία της Βέρνης εντόπισε στο πλαίσιο της δικής της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με ελεγχόμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)