to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:12 | 26.01.2016

Πολιτική

Εξεταστική ζητεί η Φ. Γεννηματά: Η πορεία της οικονομίας από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα

Επιστολή με την οποία ζητεί να στηριχθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής -πρόταση που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη στις 22 Δεκεμβρίου- απέστειλε στους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καταθέσαμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής (άρθρο 68 του Συντάγματος και άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής).

Στην προτεινόμενη εξεταστική επιτροπή θα ερευνηθεί, περιγραφεί και αναλυθεί η πορεία της οικονομίας κατά την περίοδο από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και σήμερα και τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στην δημοσιονομική κρίση, κρίση ανταγωνιστικότητας και οικονομική κατάρρευση της χώρας. Την ίδια ημέρα απευθύναμε έκκληση και στους βουλευτές των άλλων κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να καταστήσουμε δυνατή την υποχρεωτική σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Άλλωστε, ήταν από την αρχή δεδομένο ότι δεν είχαμε τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα ελάχιστο αριθμό υπογραφών.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, διά του στόματος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα, καθώς και η σειρά συγκλονιστικών ομολογιών του τέως Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, καθιστούν πλέον επιτακτική τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής.

Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια. Για τις πράξεις όλων μας. Για τις παραλείψεις όλων μας. Για τα ενδεχόμενα λάθη όλων μας. Όχι απλά για λόγους ιστορικούς. Ούτε με την κρυφή πρόθεση του οποιουδήποτε να αποδοθούν ευθύνες σε αντιπάλους. Ή και να μετακυλυθούν ευθύνες σε τρίτους. Η γνώση της ιστορικής αλήθειας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανέλθει η πολιτική ζωή σε κανονικότητα.

Σας καλώ, λοιπόν, να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαιτούμενες διαδικαστικές και άλλες σχετικές ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Φώφη Γεννηματά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)