to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 28.11.2017

Πολιτική

Εξεταστική του παραλόγου: Γιατί πλήρωνε τις δημοσκοπικές εταιρείες το ΚΕΕΛΠΝΟ; (βίντεο)

Σε ερώτηση - «πάσα» της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασε ως αυτονόητη τη χρηματοδότηση ερευνών για να «μετρηθούν» τα αποτελέσματα των εκστρατειών ενημέρωσης του Κέντρου και να λυθούν οι «παρεξηγήσεις»...


Έναν ευφάνταστο τρόπο να δικαιολογήσει το ζεστό χρήμα που έδινε το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσκοπικές εταιρείες βρήκε ο Θ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερώτηση της κ. Χριστοφιλοπούλου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής, για «το αν υπάρχουν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εκστρατειών κατά του καρκίνου του μαστού και άλλων εκστρατειών». 

Ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να λύσει την «παρεξήγηση», παραδέχτηκε ως αυτονόητη τη χρηματοδοτηση δημοσκοπικών εταιρειών και μάλιστα αρκετές φορές, προκειμένου να γίνει... αξιολόγηση για τον αντίκτυπο των εκστρατειών αυτών. Το ανήκουστο επιχείρημα δεν φάνηκε να θορυβεί την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ η οποία ζήτησε, μάλιστα να δει τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών εμφανίζοντας εαυτή ως ευαίσθητη σχετικά με το ζήτημα του καρκίνου του μαστού. 

Θα έπρεπε, όμως, αμφότεροι να αντιλαμβάνονται ότι οι καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι εκστρατείες πολιτικών κομμάτων ή εμπορικών προϊόντων ώστε να εξετάζεται, με χρήματα μάλιστα που αφορούν τη δημόσια Υγεία, ο αντίκτυπός τους στην κοινωνία. Αντίθετα, η χρηματοδότηση (και) δημοσκοπικών εταιρειών μοιάζει να εντάσσεται στο «πάρτι» με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτά που εισέπραττε ο φορέας από το δημόσιο ταμείο που λοξοδρομούσαν όχι προς όφελος της υγείας των πολιτών, αλλά για τον πλουτισμό διαφόρων επιτήδειων.

Άλλωστε, ο Θ. Παπαδημητρίου έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για το κακούργημα της απάτης ενώ και τα 16 μέλη της πρώην διοίκησης έχουν επίσης παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με αφορμή σκανδαλώδεις διαφημιστικές δαπάνες για «έκτακτα» περιστατικά, όπως η συνηθισμένη εποχική γρίπη, για «μεταδοτικά» νοσήματα όπως ο καρκίνος, για διαφήμιση των γενοσήμων φαρμάκων (επί υπουργίας Αδ. Γεωργιάδη), που δεν εμπίπτουν σε καμία περίπτωση στις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, και κυρίως για τα ποσά που χορηγήθηκαν σε ΜΜΕ όταν όλες οι καμπάνιες μπορούσαν να γίνουν δωρεάν ως κοινωνικά μηνύματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)