to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 24.11.2021

Πολιτική

Κρυφτούλι από τη ΝΔ: Εξεταστική για λίστα Πέτσα χωρίς τον... Πέτσα ή άλλους υπουργούς - Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Η ΝΔ, ως πλειοψηφία στην εξεταστική επιτροπή, ...φυγάδευσε τους υπουργούς της, κι έτσι δεν θα κληθεί ούτε ο Στ. Πέτσας να καταθέσει στην εξεταστική για τη... λίστα Πέτσα! - Αλ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα» - Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κλήση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και των υπουργών που πρωταγωνίστησαν στις σκανδαλώδεις λίστες


Η ΝΔ, έχοντας την πλειοψηφία στην Εξεταστική, αποφάσισε και διέταξε η Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα να διεξαχθεί χωρίς τον υπουργό που χάρισε το επίθετό του στις σκανδαλώδεις λίστες! Μάλιστα, εκτός του Στέλιου Πέτσα, κανένα άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου (και προφανώς ούτε ο Γρηγόρης Δημητριάδης) δεν θα περάσει το κατώφλι της Επιτροπής, παρά τη σφοδρή αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του - Επικίνδυνος και για τη δημοκρατία

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και προσθέτει: «Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία»

Πώς έγινε η φυγάδευση

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ στην Εξεταστική «φυγάδευσαν» τους υπουργούς και ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους που πρωταγωνίστησαν στις λίστες Πέτσα, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάννη Κεφαλογιάννη, να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες τη συνεδρίαση τη στιγμή που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως την κλήση των Στ. Πέτσα, Βασίλη Κικίλια, Θεόδωρου Σκυλακάκη αλλά και του Γρηγόρη Δημητριάδη, όπως γράφει το documentonews.gr.

Ως εκ τούτου, η συμπολίτευση όχι απλά νοθεύει, αλλά κυριολεκτικά χειραγωγεί το περιεχόμενο ελέγχου μίας Εξεταστικής που συστάθηκε με πρωτοβουλία όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ελέγξει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, αφού οι κατάλογοι μαρτύρων των κομμάτων της μειοψηφίας οδηγήθηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Οι προθέσεις της πλειοψηφίας διαφάνηκαν με το «καλημέρα». Πρώτον, δρομολόγησε τη μονοκομματική εκλογή προεδρείου κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής και σήμερα, Τρίτη, έκανε λόγο για κλειστό κατάλογο μαρτύρων. Μετά την παράθεση των ονομάτων που περιλαμβάνονταν στους καταλόγους μαρτύρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η εισηγήτρια της ΝΔ, Αικατερίνη Παπακώστα – Παλιούρα, εξέφρασε τη γραμμή μη κλήσης πολιτικών προσώπων στην Επιτροπή. Αναφερόμενη στον Στ. Πέτσα, προφασίστηκε ως δικαιολογία για την αποφυγή της κλήσης του πως ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αν. υπουργός Εσωτερικών έχει δώσει απαντήσεις στην Ολομέλεια και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Αντ΄ αυτού, ισχυρίστηκε πως μπορούν να κληθούν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι από τα συναρμόδια υπουργεία για να παράσχουν τις απαιτούμενες εξηγήσεις, ενώ κατέστησε την εταιρία – μεσάζοντα Iniciative Media ως «αναθέτουσα αρχή», θέλοντας να δώσει την εντύπωση πως οι απαντήσεις του κ. Γκάλγκου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τον υπουργό που διαχειρίστηκε τις σκανδαλώδεις λίστες.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που συμμετέχουν στην εν λόγω εξεταστική επιτροπή δήλωσαν σχετικά:

Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα  το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα,μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρ. Δημητριάδης.

Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ.  να μετατρέψει  την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την  Δημοκρατία.

Γ. Ραγκούσης: «Βάναυσο πλήγμα στο Κράτος Δικαίου»

O Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι αν δεν κληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, τότε η Επιτροπή δεν μπορεί να εκτελέσει χρέη κοινοβουλευτικού ελέγχου των πεπραγμένων της κυβέρνησης. «Εμείς, επιμένουμε στη δική μας πρόταση μαρτύρων» είπε και πρόσθεσε πως η μη κλήση των υπουργών και του Γρ. Δημητριάδη δεν συνιστά «απλή νοθεία, αλλά βάναυσο πλήγμα στο Κράτος Δικαίου που δεν έκανε ούτε ο Όρμπαν».

Η παρέμβαση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε κύκλο τοποθετήσεων από τους λοιπούς εισηγητές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες κινούνταν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Γ. Καμίνης μίλησε για «ευνουχισμό» της Επιτροπής και παραβίαση των σχετικών διατάξεων του Συντάξεων, με την Μ. Κομνηνάκα να στηλιτεύει από την πλευρά του ΚΚΕ την πρακτική της συμπολίτευσης. Ανάλογα έπραξαν και οι εισηγητές της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, Κ. Μπούμπας και Φ. Μπακαδήμα.

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!»

Οι ανταπαντήσεις της κ. Παπακώστα – Παλιούρα δεν έπεισαν τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, με τον Γ. Ραγκούση να ξαναπαίρνει τον λόγο και να επισημαίνει πως η σπουδή της ΝΔ «ακρωτηριάζει» τα συνταγματικά δικαιώματα της αντιπολίτευσης και εν γένει τη Δημοκρατία. «Τι είναι η Εξεταστική; Μια διαδικασία ¨ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε¨;» διερωτήθηκε και επανέλαβε πως η αντιπολίτευση δεν μπορεί με τέτοιου είδους μεθοδεύσεις να ασκήσει το έργο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Χωρίς καν να τεθεί το ζήτημα προς ψήφιση, ο πρόεδρος της Επιτροπής έκλεισε άρον – άρον τη διαδικασία με την πρόφαση πως η τοποθέτηση των εισηγητών των κομμάτων με βάση τον συσχετισμό δυνάμεων αρκεί για να αναχθεί σε απόφαση της Εξεταστικής.

H τελική λίστα μαρτύρων

Έτσι, η Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα χωρίς μάρτυρα τον Στέλιο Πέτσα θα εξετάσει τους εξής μάρτυρες:

1. Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κα Μαρία Αντωνιάδου

2. Πρόεδρος του ΔΣ της ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιου Τύπου κ. Αλ. Σκαναβής

3. Εκπρόσωπος Περιφερειακών Εβδομαδιαίων Εφημερίδων κ. Αντώνης Μουντάκης

4. Εκπρόσωπος ΕΣΡ κ. Κουτρομάνος Αθανάσιος

5. Διευθύνων Σύμβουλος INITIATIVE MEDIA κ. Μιχάλης Γκάλγκος

6. Eκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης , υπεύθυνου για την παραλαβή του έργου,

7. Νόμιμοι Εκπρόσωποι των Εταιρειών TEMPO OPTIMUM MEDIA DIRECTION ( OMD) κ. Νικόλαο Σάββα και WAVEMAKER ΕΛΛΑΣ ΑΕ κα Αγγελική Βούλγαρη

8. Eκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας υπεύθυνος για την παραλαβή του Έργου.

9. Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Α.Ε. (ΕNTERPRISE GREECE)

10. Νόμιμος Εκπρόσωπος του κοινοπρακτικού σχήματος Εταιριών EDELMAN

11. Πρόεδρος ΣΕΔΕΑ κα Βαλέρια Τσάμη

12. Πρόεδρος Ελεγκτικής Εταιρίας Δημοσκοπήσεων και Ερευνών κοινής γνώμης.

13. Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΥΤΕ κ. Αριστείδης Σωτηρόπουλος

14. Εκπρόσωπος Opinion Poll και ΄΄REPOSITION STRATEGY΄΄κ. Ζούπης

15. Εκπρόσωπος Vox Popular

16. Εκπρόσωπος Bridging Europe

17. Εκπρόσωπος Common View

18. Eκπρόσωπος θπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Παραβίαση και της εντολής της Ολομέλειας

Η πρακτική της ΝΔ κατάφερε να επιβάλλει την κλήση μαρτύρων που δεν συμβαδίζουν με την εντολή της Ολομέλειας για τη συγκρότηση της Επιτροπής, η οποία βασίστηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εκπρόσωποι της δημοσκοπικής εταιρίας, VoxPop, αλλά και του ερευνητικού εγχειρήματος, Bridging Europe. Στην πρόταση συγκρότησης της Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση ορίζεται πως θα εξεταστούν δημοσκοπικές εταιρίες που έχουν λάβει κρατική χρηματοδότηση. Μέχρι στιγμής, η ΝΔ δεν έχει κάνει λόγο ποτέ για χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα των VoxPop και Bridging Europe.

Κι ενώ η συμπολίτευση επιθυμεί να ελέγξει δια της VoxPop το Documento μετά τις δύο προηγηθείσες Προανακριτικές Επιτροπές για τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά αντίστοιχα, αποφεύγει και πάλι την κλήση του Κώστα Βαξεβάνη. 

«Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη»

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ο,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα,μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρ. Δημητριάδης.

Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον…Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία».

ΚΚΕ: «Απαράδεκτη μεθόδευση»

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει από τη λίστα των μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Επιβεβαιώνουν, όμως, και την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δυνατότητες αυτού του είδους των επιτροπών είναι περιορισμένες, γιατί καθορίζονται από τον εκάστοτε πολιτικό συσχετισμό και όχι με κριτήριο τη διερεύνηση της αλήθειας.

Γι’ αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε νομοθετική πρωτοβουλία -ενάμισι χρόνο πριν- στην οποία προέβλεπε: Πρώτον, όλα τα μηνύματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας να μεταδίδονται και καταχωρούνται από όλα τα ΜΜΕ υποχρεωτικά και δωρεάν. Δεύτερον, κάθε είδους διαφημιστική καμπάνια, που πραγματοποιείται από όλους τους φορείς του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ, να γίνεται με αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, προβλέποντας ποινικές ευθύνες σε περίπτωση παραβίασή τους. Όπως είναι γνωστό αυτή την τροπολογία του ΚΚΕ την απέρριψε η ΝΔ, την απέρριψαν όμως και όλα τα άλλα κόμματα, που σήμερα διαμαρτύρονται».

Η ΝΔ δηλώνει προσηλωμένη στην «ουσιαστική διερεύνηση»

Σε σχόλιο που κοινοποίησε η Κ.Ο. της ΝΔ γίνεται λόγος για προσήλωση της πλειοψηφίας στην «ουσιαστική διερεύνηση» προκειμένου να προστατευθεί η διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα: «Προσηλωμένη στην ουσιαστική διερεύνηση του αντικειμένου της εντολής που εξέδωσε η Ολομέλεια της Βουλής, η Εξεταστική Επιτροπή ακολουθεί πιστά την τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Με στόχο να προστατεύσει τη διαδικασία από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και αποπροσανατολιστικές προθέσεις που τελικά βλάπτουν την αναζήτηση της αλήθειας, η Επιτροπή αποφάσισε να καλέσει όλους τους θεσμικούς παράγοντες που με την ιδιότητά τους μπορούν να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές που διερευνά η επιτροπή. Ο κατάλογος των μαρτύρων εγκρίθηκε με πλειοψηφία, σε μια ανοιχτή διαδικασία που υπηρετεί με σεβασμό τα δικαιώματα της μειοψηφίας».

Ποιους είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Αναλυτικά οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά δεν πέρασαν με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας:

Κατάλογος προτεινόμενων μαρτύρων

·        Στυλιανός Πέτσας: αν. Υπουργός Εσωτερικών, τ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης

·        Θεόδωρος Σκυλακάκης: αν. Υπουργός Οικονομικών

·        Βασίλειος Κικίλιας: Υπουργός Τουρισμού, τ. Υπουργός Υγείας

·        Γρηγόριος Δημητριάδης: Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού

·        Ιωάννης Μαστρογεωργίου: Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης

·        Νικόλαος Κουλοχέρης: Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής (στο Υπουργείο Οικονομικών)

·        Παναγιώτης Πρεζεράκος: Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας (στο Υπουργείο Υγείας)

·        Άγγελος Μπίνης: Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

• Μιχαήλ Γκάλγκος: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

• Αναστάσιος Πράσινος: Πρόεδρος της εταιρείας «MEDIA DIRECTION ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

• Στυλιανός Σπυρίδης: Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «MEDIA DIRECTION ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

• Εμμανουήλ Παπαπολύζος: Πρόεδρος της εταιρείας «TEMPO OPTIMUM MEDIA DIRECTION HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

• Χαράλαμπος Μπιζούμης - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «WAVEMAKER ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

• Αλεξάνδρα Δρόσου - Προϊσταμένη Μονάδας Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης

• Μιχαήλ Διαμαντής: Μέλος και Διαχειριστής της εταιρείας «OPINION POLL ΕΡΕΥΝΕΣ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

• Αριστείδης Σωτηρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος του «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.»

• Δημήτριος Μαύρος: Αντιπρόεδρος του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΣΕΔΕΑ)»

• Ιωάννης Σμυρλής: Πρόεδρος του «Εnterprise Greece - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.»

• Γεώργιος Φιλιόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος του «Εnterprise Greece - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.»

• Βασιλική Κύρκου: Γενική Διευθύντρια του «Εnterprise Greece - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε.»

• Νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρίας ή του Κοινοπρακτικού Σχήματος Εταιριών EDELMAN comprising of Edelman Public Relations Worldwide NV and Daniel J Edelman Limited, η οποία συνυπέγραψε με την «Εnterprise Greece», την από 5/10/2021 σύμβαση με ΑΔΑΜ: 21SYMV009332865

• Xαϊκάλης Ευστάθιος: Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «COMMUNICATION EFFECT ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέλος στην Ελλάδα του Κοινοπρακτικού Σχήματος Εταιριών «EDELMAN».

• Νικόλαος Λεοντόπουλος και Χριστόφορος Κάσδαγλης: Δημοσιογράφοι - Ιδιοκτήτες της εταιρείας «REPORTERS UNITED ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (www.reportersunited.gr)

• Αθανάσιος Κουτρομάνος : Πρόεδρος Ολομέλειας ΕΣΡ

• Νικόλαος Κιάος: Μέλος Ολομέλειας ΕΣΡ

• Γεώργιος Πλειός: Μέλος Ολομέλειας ΕΣΡ

·        Θέμης Μπερεδήμας: Πρόεδρος Δ.Σ. Συντακτών Ένωσης Συντακτών Ημερήσιου Τύπου

·        Αντωνιάδου Μαρία: Πρόεδρος της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.)»

·        Κατσαϊτης Γεώργιος: Πρόεδρος του «Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.)»

·        Θεοχάρης Φιλιππόπουλος: Πρόεδρος της «Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝ.Ε.Δ.)»

·        Νόμιμος εκπρόσωπος των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα - Reporters Without Borders (RSF)»: Διεθνής ανεξάρτητη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (www.rsf.org)

·        Νόμιμος εκπρόσωπος του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου - International Press Institute (IPI)»: Διεθνές δίκτυο για την ελευθερία του Τύπου (www.ipi.media)

·        Στέφανος Λουκόπουλος: Διευθυντής της ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας Vouliwatch (www.vouliwatch.gr)

·        Νικόλαος Βουλέλης: Διευθυντής της Εφημερίδας των Συντακτών

·        Κώστας Βαξεβάνης: Διευθυντής Εφημερίδας Documento

·        Σταύρος Μαλιχούδης: Δημοσιογράφος – Μέλος Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Solomon (www.wearesolomon.com)

·        Στέργιος Καλόγηρος: Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ TV

·        Βασιλική Παπαλουκά: Δημοσιογράφος www.pointmedia.gr

Κλήση υπουργών είχε ζητήσει και το ΚΙΝΑΛ

Κατά της στάσης της ΝΔ τάχθηκε και το ΚΙΝΑΛ, όπως επίσης και τα λοιπά κόμματα της μειοψηφίας. Ο εισηγητής του κόμματος, Γ. Καμίνης, ξεκαθάρισε πως η μη κλήση των υπουργών που έβαλαν τις υπογραφές τους για τις επίμαχες λίστες σηματοδοτεί τον «ευνουχισμό» της Επιτροπής.

Αναλυτικά ο κατάλογος μαρτύρων:

• Βασίλειος Κοντοζαμάνης, τ. Αν. Υπουργός Υγείας
• Βαλέρια Τσάμη, Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ)
• Μανόλης Παπαπολύζος, Πρόεδρος Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ)
• Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ)
• Αντώνιος Δημητρίου, Πρόεδρος Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) ή Γεώργιος Σιμόπουλος, ΓΓ της ιδίας Ένωσης.
• Αντώνιος Μουντάκης, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ)
• Μιχαήλ Σαββάκης, Πρόεδρος Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ)
• Αλέξιος Σκαναβής, Πρόεδρος Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ)
• Γεώργιος Κατσαΐτης: Πρόεδρος Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ)

Με πληροφορίες από documentonews.gr

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)