to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 29.03.2017

Πολιτική

Εξεταστική για το χώρο της Υγείας προανήγγειλε ο Ανδ. Ξανθός

«Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σταθεροποιείται και κάνει σιγά-σιγά βήματα βελτίωσης», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ενημέρωση που έκανε σχετικά με τα πεπραγμένα της 5ης, 6ης και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.


Παράλληλα, ο κ. Ξανθός υπεραμύνθηκε της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία ώστε, όπως είπε, να διερευνηθούν οι πολιτικές ή ποινικές ευθύνες για τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες όσων «έκαναν πάρτι». 

«Εμείς είπαμε κάτι που δεν το είπε ποτέ κανείς την περίοδο της κρίσης. Ότι είμαστε μεροληπτικοί υπέρ της δημόσιας περίθαλψης. Είπαμε επίσης, ότι γι' αυτόν τον τομέα, που έχει δομικά προβλήματα αδιαφάνειας, διαφθοράς και κατασπατάλησης θα κάνουμε εξεταστική επιτροπή, για να αποδειχθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες, αλλά και οι ευθύνες -πολιτικές ή ποινικές- ώστε να εξυγιανθεί ένα πολιτικό σύστημα που είχε ταυτιστεί με το πάρτι που γινόταν στο χώρο της Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός. 

Ο υπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα των προσλήψεων για να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι θα αξιοποιηθούν όλοι οι τρόποι για να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας. 

«Από το 2016 υπάρχει αντιστροφή της διαρροής προσωπικού. Έχει αυξηθεί η ροή των νεοεισερχόμενων στα νοσοκομεία σε σχέση με αυτούς που αποχωρούν, και μέσα στο 2017 θα ενισχυθεί περαιτέρω αυτή η διαδικασία», τόνισε ο κ. Ξανθός, διευκρινίζοντας ότι «οι προσλήψεις που θα γίνουν θα έχουν αναλογία 1/3 μόνιμο προσωπικό και 2/3 με άλλη μορφή εργασιακής σχέσης, είτε με μπλοκάκια είτε μέσα από επιδοτούμενα προγράμματα». 

«Θα αξιοποιήσουμε κάθε τύπο εργασιακής σχέσης για να στηρίξουμε τη δημόσια φροντίδα και περίθαλψη», επισήμανε, ενώ επιτέθηκε σε όλους όσοι αντιδρούν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καθιερώνει στο Δημόσιο «εργασιακή ζούγκλα».

«Όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες των νοσοκομείων ήταν στα χέρια των εργολάβων και εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε μία πολιτική υπέρ των εργαζομένων», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

 

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)