to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 29.09.2022

πηγή: newsbeast.gr

Πολιτική

Εξεταστική Επιτροπή: Με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη την Παρασκευή κλείνει ο κύκλος των καταθέσεων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναμένεται να κινηθεί θεσμικά, χωρίς να δώσει έμφαση στη δική του υπόθεση, ενώ θα διεθνοποιήσει το θέμα των επισυνδέσεων


Με την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαρτύρων της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ήθελαν να διευρυνθεί ο κατάλογος των προσώπων που θα κατέθεταν, αλλά κάτι τέτοιο το έχουν αρνηθεί τα μέλη που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και έχουν την πλειοψηφία, άρα περνάει ο δικός τους λόγος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα κινηθεί θεσμικά, δίνοντας έμφαση στο πρόβλημα δημοκρατίας που ανακύπτει από τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών εκ μέρους της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (σ.σ. όταν αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο, όπως στην περίπτωσή του), χωρίς όμως να ρίξει όλο το βάρος στην προσωπική του υπόθεση. Όπως δηλώνει σε όσους τον ρωτούν, «πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εγώ, θα πάω και στην Εξεταστική Επιτροπή και θα πω την άποψή μου. Μου κάνει εντύπωση ότι είμαι το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλούν. Δηλαδή το μόνο πολιτικό πρόσωπο που καλεί η Εξεταστική Επιτροπή είμαι εγώ και όχι αυτοί που έχουν εμπλακεί, έχουν παραιτηθεί κιόλας από τις θέσεις τους γι’ αυτό το σκάνδαλο».

Από 'κει και πέρα ο κ. Ανδρουλάκης αναμένεται να διεθνοποιήσει περαιτέρω την υπόθεση των υποκλοπών ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές. Έχει ήδη απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή, ενώ εκκρεμεί η κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί το προσεχές διάστημα και θα έρθει μετά τις καταθέσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων στην ίδια Επιτροπή και την ειδική συνεδρίαση για τη χώρα μας που οργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται και η επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα μεθαύριο Πέμπτη, της Επιτρόπου Διαφάνειας της Ε.Ε., καθώς η κα Βέρα Γιουροβα θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου καθώς επίσης και με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)