to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 17.05.2022

Κοινωνία

Εξετάσεις PISA: Έβγαλαν παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας για αύριο, ωστόσο μετά την αγωγή της Ν. Κεραμέως το δικαστήριο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική


Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο την τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξαν για αύριο Τετάρτη, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, προκειμένου να ακυρωθούν στην πράξη οι εξετάσεις της «ελληνικής PISA». Ήδη από τη Δευτέρα, η Νίκη Κεραμέως είχε προσφύγει δικαστικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση της υπουργού Παιδείας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη και καταχρηστική της στάση εργασίας και «αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι διδασκαλικές ομοσπονδίες κήρυξαν στάση εργασίας για το πρώτο 3ωρο του πρωινού σχολικού προγράμματος, την ίδια μέρα που διενεργούνται οι εξετάσεις, καλώντας τα μέλη τους να μην συμμετάσχουν στις διαδικασίες διεξαγωγής του ελληνικού προγράμματος PISA.

«Το πρόγραμμα αυτό έχει δεχτεί σοβαρή κριτική παγκοσμίως» επεσήμαναν οι ομοσπονδίες προσθέτοντας ότι η χρήση του ως ερευνητικό εργαλείο «οδηγεί σε έναν ακραίο ανταγωνισμό ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα, οδηγεί σε κατηγοριοποίηση και κατάταξη των σχολείων, των μαθητών/μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών, ενώ προσανατολίζει τη διδασκαλία σε προσχεδιασμένα μαθήματα και ενισχύει την στείρα αποστήθιση σε βάρος της κριτικής και δημιουργικής μάθησης».

Σημειώνεται ότι η Ν. Κεραμέως είχε καταθέσει αγωγή και κατά της κινητοποίησης της ΟΛΜΕ ενάντια στις εξετάσεις στα Πρότυπα Σχολεία, ενώ την ίδια τακτική ακολούθησε και για τις κινητοποιήσεις της διδασκαλικής κοινότητας ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)