to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:02 | 11.05.2016

Κοινωνία

Εξετάσεις για την πιστοποίηση γνώσης της αραβικής γλώσσας στο ΤΕΙ Αθήνας

Αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας εξετάσεις για την πιστοποίηση της γνώσης της αραβικής γλώσσας στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Μιχάλης Μπρατάκος πρόεδρος του ΤΕΙ και ο Μάχερ Νατσέχ, πρόεδρος του εθνικού πανεπιστημίου Αν- Νατζάχ (An-Najah National University) της Ναμπλούς στη Δυτική Όχθη. Σε εφαρμογή της συμφωνίας, το ΤΕΙ Αθήνας θα οργανώνει Προγράμματα Εξετάσεων και Πιστοποίησης της Γλωσσομάθειας μη αραβόφωνων ατόμων, από όλη την Ευρώπη περιλαμβανομένης της Τουρκίας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΙ «η δραστηριότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας και την Ανώτατη Εκπαίδευσή της αφού η αραβική είναι η 6η κατά πλήθος ομιλούμενη γλώσσα της ανθρωπότητας και μια από τις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ, είναι η επίσημη γλώσσα σε 22 χώρες και τη μιλούν περισσότεροι από 240 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι η λειτουργική γλώσσα του Κορανίου».

Παράλληλα «η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής θέσης της και της κοινωνικο-ανθρωπιστικής συμπεριφοράς της, αποτελεί τον πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μεταναστών και μη (...) Η Ελληνική Αστυνομία άρχισε ήδη να χρησιμοποιεί αραβόφωνους αστυνομικούς, ενώ ο ελληνικός στρατός προσφέρει μαθήματα αραβικής στα στελέχη του. Άλλες χώρες έχουν ήδη ετοιμαστεί για την νέα κατάσταση πραγμάτων. Για παράδειγμα η Σουηδία το 2015 δέχθηκε 163.000 πρόσφυγες από αραβόφωνες περιοχές και η αραβική εκτιμάται ότι θα γίνει η δεύτερη ομιλούμενη γλώσσα στη Σουηδία εκτοπίζοντας τη φιλανδική».

Οι ενδιαφερόμενοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, θα εξετάζονται στο ΤΕΙ Αθήνας από καθηγητές του πανεπιστημίου της Ναμπλούς στα επίπεδα γνώσεων Α1, Α2, Β1, Β2, C1 και C2 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο. Τα θέματα θα επιλέγονται και το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα χορηγείται από το πανεπιστήμιο Αν- Νατζάχ (An-Najah National University), χωρίς συμμετοχή ή παρεμβολή του ΤΕΙ Αθήνας στο ελεγκτικό και πιστοποιητικό μέρος των εξετάσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)