to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:07 | 24.10.2016

Κοινωνία

Εξέγερση στο hot spot της Μόριας: Κάηκαν γραφεία της EASO, καλά στην υγεία τους προσωπικό και μετανάστες (ενημέρωση)

Εξέγερση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί - Από τη μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν γραφεία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) - Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα.


(η φωτογραφία αλιεύθηκε στα social media και αναπαράγεται και από τοπική ιστοσελίδα)

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) αναφέρει ότι καταστράφηκαν αρκετά από τα γραφεία της στη Μόρια ενώ τόσο οι μετανάστες όσο και το προσωπικό του hot spot είναι ασφαλείς. Σύμωνα με ΑΠΕ-ΜΕ, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε περίπου οκτώ οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου (οι τέσσερις από αυτούς κάηκαν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν και άλλες εκτεταμένες ζημιές). Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα. Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ. 

Οι πυκνοί καπνοί σήμερα, δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή:

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά την εξέγερση στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες. Όπως σημείωνε το ΑΠΕ - ΜΠΕ, «στο hot spot επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία προσπαθεί να σβήσει τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο επιχειρώντας να αποκαταστήσει την τάξη».

Στο παρακάτω tweet σχετικό βίντεο με τη φωτιά στο χώρο της ΕΑΣΟ (σ.σ. εκεί στεγάζεται η Υπηρεσία Ασύλου):

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)