to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 20.03.2017

Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη φυλακή Αγίου Στεφάνου

Ιδιαίτερα κερδοφόρα αποδείχθηκε η παράνομη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει, ο 48χρονος Σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών "Αγίου Στεφάνου" Πατρών, που συνελήφθη ώς μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά -χασις, κοκαϊνη - και κινητά τηλέφωνα


Από την μέχρι τώρα προανάκριση διαπιστώθηκε πως για διάστημα 6 μηνών το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος, ξεπερνά τις 26.000 ευρώ. Όπως αναφέρει το tempo24.gr, πρόκειται για εργαζόμενο με μακρά θητεία στη φυλακή Αγίου Στεφάνου και μάλιστα ο ίδιος εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών φέρεται να προμήθευε κρατούμενους και με κινητά τηλέφωνα.

unnamed_8_0.jpg

Αργά τη νύχτα και μετά τη σύλληψή του, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη φυλακή και έκαναν «φύλλο και φτερό» κελιά κρατουμένων, στα πλαίσια της έρευνας για τη διακίνηση ναρκωτικών. Ο ίδιος ανακρίνεται από χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού και σύμφωνα με πληροφορίες χθες ήταν Υπηρεσία αλλά λόγω της εξέλιξης και της σύλληψής του δεν εμφανίστηκε στη Φυλακή

unnamed_12.jpg

Εκτός από τον 48χρονο, έχουν συλληφθεί ακόμα 11 άτομα. Πρόκειται για 7 αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και 2 ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 25 ετών, όλοι έγκλειστοι των φυλακών και επιπλέον 2 άτομα, (άνδρας - γυναίκα), ηλικίας 21 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.

Η εξάρθρωση και αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα  ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας κατά την οποία αξιοποιήθηκαν  στοιχεία και δεδομένα, που συλλέχτηκαν με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (19 Μαρτίου 2017) στο πλαίσιο συντονισμένης  αστυνομικής επιχείρησης, που οργάνωσε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δώδεκα συνολικά άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται, για 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, (7) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 29 έως 42 ετών και (2) ημεδαπούς, ηλικίας 31 και 25 ετών, όλοι έγκλειστοι των φυλακών και επιπλέον (2) άτομα, (άνδρας - γυναίκα), ηλικίας 21 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συγγενική σχέση με τους κρατούμενους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις του Νόμου για τα ναρκωτικά και  δωροδοκία υπαλλήλου.

Η οργάνωση εισήγαγε και διακινούσε στις φυλακές κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και κινητά τηλέφωνα, λαμβάνοντας ανάλογα, πολύ υψηλά χρηματικά αντίτιμα, ενώ τα μέλη της είχαν συγκεκριμένους και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του έτους 2016.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, οι συλληφθέντες, έγκλειστοι των φυλακών, λάμβαναν παραγγελίες από συγκρατούμενούς τους, που αφορούσαν κυρίως ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα και μέσω του 48χρονου σωφρονιστικού, ενημερώνονταν οι συγγενείς τους, εκτός φυλακής.

Ακολούθως, οι συγγενείς των φυλακισμένων προμήθευαν τον 48χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο με τις παραγγελίες, τις οποίες στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις φυλακές.

Χθες (19 Μαρτίου 2017) το μεσημέρι, στην Πάτρα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ακινητοποίησαν το όχημα του 48χρονου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.131 γραμμαρίων,  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κοκαΐνης, βάρους 41,5 γραμμαρίων και (3) κινητά τηλέφωνα.



Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης κατευθυνόταν στις φυλακές, ενώ λίγη ώρα πριν, σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή του Ρίου είχε παραλάβει ναρκωτικές ουσίες από άγνωστο δράστη, κατόπιν παραγγελίας από έγκλειστο των φυλακών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 48χρονου, σε κατάστημα, που διατηρεί με την σύζυγο του, αλλά και σε ατομικό του αποθηκευτικό χώρο στην εργασία του, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν (8) κινητά τηλέφωνα και (1) τάμπλετ.

Παράλληλα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 21χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (6) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 1.314 γραμμαρίων, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και (3) κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά του σωφρονιστικού καταστήματος και στην οικία της 50χρονης ημεδαπής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα (7) κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα κάνναβης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο 48χρονος σωφρονιστικός από τη δράση του, τους τελευταίους έξι μήνες, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και (2) αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση και τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)