to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:20 | 14.03.2019

Κοινωνία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 12.920 πακέτα τσιγάρων


   Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ενός 73χρονου αλλοδαπού και τριών ημεδαπών (ηλικίας 50, 56 και 59 ετών), στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν είκοσι χιλιάδες εξακόσια (20.600) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, προχώρησε το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

   Πολλές από τις ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν σε αποθήκη στο Μοσχάτο και σε σπίτι στον Ασπρόπυργο.

   Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του λιμεναρχείου εντοπίστηκε 56χρονος ημεδαπός να μεταφέρει, εντός Ι.Χ. φορτηγού οχήματος σε αποθήκη στο Μοσχάτο Αττικής, δώδεκα χιλιάδες εννιακόσια είκοσι (12.920) πακέτα τσιγάρων, εντός μεταλλικών κιβωτίων, που δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

   'Αμεσα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην αποθήκη, όπου εντοπίστηκαν οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες, ενώ βρέθηκαν παρόμοια μεταλλικά κουτιά με αυτά που υπήρχαν στο Ι.Χ. φορτηγό όχημα, που περιείχαν εξακόσια ογδόντα (680) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

   Στον χώρο υπήρχαν παλέτες, υλικά και εργαλεία συσκευασίας χαρτοκιβωτίων καθώς και ετικέτες με στοιχεία που ανέφεραν ως προορισμό την Ιταλία.

   Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε οικία που ενοικίαζε ο 56χρονος στον Ασπρόπυργο Αττικής, βρέθηκαν σε αποθηκευτικό χώρο εντός χαρτοκιβωτίων επιπλέον επτά χιλιάδες (7.000) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα λαθραία τσιγάρα καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό όχημα, ως μέσο μεταφοράς αντικειμένων λαθρεμπορίας.

   Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)