to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:26 | 24.02.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Εξαφανίζει» 106 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους η Attica Bank (ηχητικό)

Μία ακόμη περίπτωση «σφαγής» ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με πολυετή εργασία σε τράπεζα επιβεβαιώθηκε με την κλήση 106 ατόμων, με προϋπηρεσία ως 6-10 χρόνια στην στην Attica Bank, να υπογράψουν παραίτηση, όπως κατήγγειλε η πρόεδρος του σωματείου δανειζόμενου προσωπικού τραπεζικού τομέα Βάσω Χριστοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


«Δυστυχώς εμείς είμαστε οι εργαζόμενοι της γαλέρας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Χριστοπούλου για την νέα περίπτωση «σφαγής» ενοικιαζόμενων υπαλλήλων με πολυετή προϋπηρεσία στην ίδια τράπεζα.


Αυτή τη φορά, ανέφερε, «εδώ και ημέρες είχαμε πληροφορίες ότι η απόφαση που είχε παρθεί από το ΔΣ της Attica Bank ήταν να φύγουν ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι ... καταγγελίες στο σωματείο την περασμένη Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου) ανέφεραν ότι ο διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Attica Bank φώναξε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους (δηλαδή εργολαβικούς), που εργάζονται εκεί κατά μέσο όρο 6-10 χρόνια, στην Πληροφορική, τις Νομικές Υπηρεσίες, το Λογιστήριο, τις Προμήθειες, σε όλη την Τράπεζα».

Συνολικά είναι «106 εργαζόμενοι, 106 απολύσεις, 106 οικογένειες. Στις 28 Φεβρουαρίου η Attica Bank θα καταγγείλει τις συμβάσεις με τους εργολάβους», όπως είπε. Έτσι, μπορεί να «είναι κατά το ήμισυ στη "γραμμή" του σωματείου ... καταργεί την ενοικίαση», αλλά την ίδια ώρα... «εξαφανίζει τους ενοικιαζόμενους».

Τους είπαν μάλιστα ότι «πρέπει να υπογράψουν παραίτηση και ότι "κάποια στιγμή", "κάποιους" από αυτούς θα τους προσλάβουν ως τακτικό προσωπικό», όπως προσέθεσε, «θέλουμε πρώτα και πάνω από όλα διάλογο, θέλουμε και απάντηση για ποιο λόγο αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να δηλώσουν πρώτα παραίτηση».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι ακόμη πιο εκβιαστική για πολλούς από αυτούς, καθώς «οι συμβάσεις τους λήγουν στις 28 Φεβρουαρίου ... δηλαδή οι εργολαβικές εταιρείες δεν έχουν κρατήσει ούτε τα προσχήματα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)