to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εξ οικείων τα βέλη

Οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό και πως όλα είναι προϊόν συνωμοσίας των πολιτικών αντιπάλων τους καταρρίπτονται από τα πιο αρμόδια χείλη.


Ακόμη και οι άνθρωποι στους οποίους η Δεξιά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είχαν στηρίξει πολλά ώστε να ενισχύσουν την έτσι κι αλλιώς κολοβή θεωρία τους ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis, παρά μόνο σκευωρία σχεδιασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ με εκτελεστή τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αρνούνται να βοηθήσουν την προσπάθεια των δύο κομμάτων να αναποδογυρίσουν την πραγματικότητα.

Ισως γιατί ισχύει το «φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δ’ αλήθεια». Οι ισχυρισμοί των στελεχών της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό και πως όλα είναι προϊόν συνωμοσίας των πολιτικών αντιπάλων τους καταρρίπτονται από τα πιο αρμόδια χείλη. Υψηλόβαθμοι εισαγγελικοί λειτουργοί, όπως ο κ. Αγγελής και η κ. Ράικου, που για ένα μεγάλο διάστημα ασχολούνταν με την επίμαχη υπόθεση από θέσεις ευθύνης, έχουν με διάφορες ευκαιρίες τοποθετηθεί επί της ουσίας, όχι με τον τρόπο που θα επιθυμούσαν οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο κ. Αγγελής σε μια αναφορά του είχε κάνει λόγο για τεράστιο σκάνδαλο με οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο κάλεσε τους πολιτικούς να ψάξουν βαθιά την ιστορία γιατί μόνο το 10% έχει βγει στην επιφάνεια, το άλλο 90% παραμένει ακόμη στο σκοτάδι. Πρώτο σοβαρό πλήγμα για την κακοστημένη επιχείρηση περί σκευωρίας και μάλιστα από έναν παράγοντα υπεράνω υποψίας για διασυνδέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησαν να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή.

Η κ. Ράικου στη δική της αναφορά προς τους ανωτέρους της είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση Novartis κορωνίδα των σκανδάλων (κάτι ανάλογο είχε δηλώσει ο κ. Παπαγγελόπουλος έξω από το μέγαρο Μαξίμου και έγινε στόχος επικρίσεων από κόμματα και... αμερόληπτα μέσα ενημέρωσης) και είχε αναφέρει πως εντοπίστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ βρόμικου χρήματος.

Την Τρίτη καταθέτοντας στην προανακριτική η κ. Ράικου αποκάλυψε πως είχαν γίνει πληρωμές από την εταιρεία στις τράπεζες ύψους 118 εκατομμυρίων ευρώ σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ακόμη και σε ανταγωνιστικές φαρμακευτικές εταιρείες. Φέρεται να είπε επίσης ότι «η Novartis ήταν υπότροπη, γιατί είχε δράσει με ανάλογο τρόπο σε άλλες χώρες, της είχαν επιβληθεί κυρώσεις και μεγάλα πρόστιμα...

Εντοπίστηκαν πληρωμές στους Φρουζή, Μανιαδάκη, Βουλκίδη και Μαυρίκο». Δεύτερο βαρύ πλήγμα στην κακοστημένη επιχείρηση περί σκευωρίας από μια εισαγγελέα τις καταγγελίες της οποίας εναντίον του Παπαγγελόπουλου έχουν υιοθετήσει η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ήταν όπως έχουν παραδεχτεί η βασικότερη αιτία για να ζητήσουν να συγκροτηθεί η προανακριτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Για μάρτυρα την είχαν προτείνει η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δύο στα δύο λοιπόν για τους οπαδούς της θεωρίας ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά μόνο σκευωρία. Απ’ ό,τι φαίνεται, η δεύτερη γραμμή άμυνας των κομμάτων, παράγοντες των οποίων εμπλέκονται στη δυσώδη υπόθεση, θα είναι ότι «εντάξει, σκάνδαλο υπάρχει, όμως δεν έχουν συμμετοχή σ’ αυτό πολιτικά πρόσωπα».

Το έχουμε ξαναπεί: Η επιχειρηματολογία αυτή έχει ένα αδύναμο σημείο. Οι διακινητές της μας καλούν να δεχτούμε ότι οι πολιτικοί είναι αθώοι από ποινικής απόψεως, είναι όμως ένοχοι από πολιτικής απόψεως για το... κακούργημα της ηλιθιότητας, αφού στην περιοχή ευθύνης τους την περίοδο που γινόταν το πάρτι με τις μίζες εκείνοι απλώς ρύθμιζαν την κυκλοφορία. Οποιος θέλει την πιστεύει τη συγκεκριμένη, εξωραϊσμένη και καχεκτική εκδοχή.

Ανάγωγα

Η πρώτη... σκευωρία Τσίπρα-Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ κατέπεσε με θόρυβο. Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους. Οι... σκευωροί αποστομώθηκαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)