to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:06 | 09.04.2014

Πολιτική

Εβρος, 535 Τ.Π.: Ζητάνε τα τηλέφωνα των φαντάρων, αντί να ερευνούν τις καταγγελίες για ληγμένα τρόφιμα

«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το ΓΕΣ δεν είναι η υγεία και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων φαντάρων, αλλά το να καλύψει τις αυθαιρεσίες, να ορθώσει στεγανά για να σώσει το γόητρο του Στρατού και του ΥΠΕΘΑ», αναφέρουν στη σχετική καταγγελία το Δίκτυο Ελεύιθερων Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων


Η σχετική ενημέρωση:

Αυτός ο άγραφος κανόνας  εφαρμόζεται ξανά στον Έβρο καθώς οι καταγγελίες για το «Ληγμένο βούτυρο στο πρωινό φαντάρων στο 535 Τ.Π. στον Έβρο!» έκαναν πραγματικά πάταγο και προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις.  Απέδειξαν ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει πανάκριβες παρελάσεις για ψηφοθηρικούς λόγους και να εφοδιάζεται με επίσης πανάκριβα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, αλλά για τους φαντάρους δεν υπάρχουν φρέσκα τρόφιμα.  

"Μόλις λίγες μέρες μετά την πρώτη επίσκεψη του νέου Μεράρχου της XIIης Μ/Κ ΜΠ, κ. Φαραντάτου, και αφού δώσαμε όλοι μια εξαιρετική παράσταση για να τα βρει όλα 'προβλεπέ', ο αξιαγάπητος αντικομμουνιστής στρατηγός, γινόμαστε μάρτυρες μιας - ακόμα - δυσάρεστης έκπληξης", επισημαίνουν οι δύο πρωτοβουλίες. 

Ήδη εδώ και πολλές μέρες το πρωινό για τους κληρωτούς και τους εν υπηρεσία μειώνεται και αρκετές φορές αποτελείται από ένα μόνο βούτυρο και μια μαρμελάδα ή ένα μέλι/merenda. Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν διαπιστώνουμε ότι ακόμα και αυτό το ελάχιστο αποτελείται από ληγμένα προϊόντα", καταγγέλλουν φαντάροι που υπηρετούν την υποχρεωτική τους θητεία στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Εκτός βέβαια κι αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην εταιρία MELETIADIS ΑΕ από τον ΕΦΕΤ (η οποία και προμηθεύει τα μαγειρεία του εστιατορίου με τις ατομικές μερίδες μαρμελάδας , μελιού, μερέντας ντεμέκ και μαργαρίνης) για την ποιότητα των προϊόντων της. Αυτό το νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα ληγμένα κρουασάν Dolce που μοιράζονταν στους φαντάρους του ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου και φυσικά στη γνωστοποίηση για την ποιότητα των τροφίμων που χρησιμοποιούνται στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων ( βλ. ΚΕΠΒ Θήβας και ΚΕΤΘ Αυλώνας ). Τι να χουν άραγε να πουν για όλα αυτά ο διοικητής κ' ο υποδιοικητής του 535 Τάγματος Πεζικού που είναι και υπεύθυνο για τη λειτουργία και την τροφοδοσία των εστιατορίων;", διερωτώνται οι δύο πρωτοβουλίες και καλούν σε συλλογικό αγώνα "μέσα και έξω από τα στρατόπεδα για αξιοπρεπή θητεία".

Δυστυχώς ο νέος ΑΓΕΣ Μανωλάς αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια πρακτική συγκάλυψης που ακολούθησαν και οι προγενέστεροι Αρχηγοί. Όπως δεν έγινε τίποτε όταν καταγγείλλαμε τη διπλή μοιρασιά ληγμένων κρουασάν στο ΚΕΝ Ναυπλίου. Όπως, όταν με ευφάνταστα ψέματα, κάλυψαν την προμήθεια τουρκικών σαπουνιών σε μονάδες του Έβρου.

Έτσι και τώρα, με διαρροές, αρνήθηκαν το γεγονός, πληροφορώντας ότι δεν γνωρίζουν και δεν εφοδιάζονται τέτοιου είδους προιόντα. Η αμφισβήτηση της καταγγελίας των φαντάρων όμως έφτασε και στην καταδίωξη όσων αποφάσισαν να σπάσουν τα στεγανά της μονάδας.

Από το πρωί της Δευτέρας 7/4/2014, οι συνάδελφοι πληροφορήθηκαν ότι στο πλαίσιο μιας διαταγής εντελώς παράνομης, πρέπει να παραδώσουν τα κινητά τους ώστε ο διοικητής να έχει πρόσβαση στις κλήσεις τους και να διαπιστώσει ποιοι το αποκάλυψαν στην κοινή γνώμη!!!

Αφενός πρόκειται για μια ακραία επίδειξη αυταρχισμού, μια τεράστια αυθαιρεσία που κινείται στο πλαίσιο της ναζιστικής έμπνευσης «Συλλογικής Τιμωρίας για Ατομικό Παράπτωμα», που ασφαλώς τιμωρείται από τον Στρατιωτικό Κανονισμό.

Έτσι λοιπόν αντί το ΓΕΣ να διερευνά την υπόθεση των ληγμένων τροφίμων, αναζητά με παράνομες μεθόδους τους συναδέλφους των οποίων τις αυτονόητες και δίκαιες πράξεις αντιμετωπίζει ως παραβατική πράξη. Παράλληλα, αποδεικνύεται για μια φορά ακόμη ότι η διαταγή απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων είχε ως πρόσχημα την ασφάλεια των μονάδων, αλλά ουσιαστικά αποσκοπούσε στην απαγόρευση της καταγραφής των αυθαιρεσιών-παρανομιών των ανωτέρων. Μια εξάλλου τραγελαφική διαταγή, καθώς όλοι έχουν κινητά με κάμερα-φαντάροι και μόνιμοι, όλοι τα θεωρούν απαραίτητα καθώς έχουν συγκεκριμένες τεχνολογικές εφαρμογές που τα χρίζουν απαραίτητα.  

Παράλληλα, το ΓΕΣ αλλά και ο νέος αντικομμουνιστής διοικητής Υποστράτηγος Φαραντάτος φαίνεται ότι κινούνται με μια εντελώς ολοκληρωτική αντίληψη, ικανή να παραβιάζει το Σύνταγμα και τους Νόμους, για τα οποία πρωτίστως δεσμεύεται ο Φαντάρος Πολίτης με Στολή.

Τους θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 19 του Συντάγματος, το απόρρητο της επικοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο, είναι απολύτως απαραβίαστο. 

Μοναδική προβλεπόμενη εξαίρεση, η έκδοση σχετικού βουλεύματος από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, και μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας ή για τη διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών κακουργημάτων.

Η απολυτότητα με την οποία το Σύνταγμα προστατεύει το απόρρητο της επικοινωνίας καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο, από το γεγονός της πρόβλεψης της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών με ευρείες εξουσίες, και η απαγόρευση χρήσεως αποδεικτικών στοιχείων που αποκτήθηκαν κατά παράβαση του σχετικού απορρήτου.

Οι στρατευμένοι, είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα (αρθρο 4), υπόχρεοι να συντελούν στην άμυνα της Πατρίδας, υπό τους όρους και κανόνες που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους (ορκίζονται άλλωστε σχετικά), απολαμβάνοντας το σύνολο των συνταγματικών δικαιωμάτων όπως και κάθε άλλος πολίτης.

Σημειωτέον, διαταγή αντιτιθέμενη στις Συνταγματικές διατάξεις είναι παράνομη και συνεπώς μη εφαρμοστέα. 

Κατά τα ανωτέρω,  οι στρατευμένοι απολαμβάνουν πλήρως και απόλυτα, την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών τους.  Διαταγή τυχόν, που επιχειρεί να καταργήσει το εν λόγω συνταγματικό δικαίωμα, είναι παράνομη και αντισυνταγματική, και ως τέτοια πρέπει να καταγγελθεί όχι μόνο στις στρατιωτικές αρχές αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών. 

Εν προκειμένω δε, δεδομένου ότι διαταγές που ξεπερνούν τα όρια του στρατιωτικού κανονισμού και έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις διατάξεις του Συντάγματος, θέτουν ευρύτερο και πολιτικό θέμα, σχετικό με το εάν μπορεί ο στρατός να καταργεί πολιτικά δικαιώματα,  και επαναφέρουν στην κοινωνική μνήμη  και συνείδηση, στιγμιότυπα άλλων εποχών.

Εμείς καλούμε το ΓΕΣ και τη διοίκηση της μονάδας να αλλάξουν ρότα. Όπως εκσυγχρονισμός κύριε Μανωλά δεν είναι η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ και η κερδοσκοπία του επιχειρηματία εις βάρος μας. Έτσι, επίσης, θα αντιλαμβάνεσται ότι το να διώκεται όποιος καταγγέλλει δε σημαίνει ότι τα βούτυρα και τα κρουασάν δεν ήταν ληγμένα.

Τέλος, καλούμε τους συνάδελφους να αντιδράσουν με συλλογικό και αποφασιστικό τρόπο σε κάθε είδους αυθαιρεσία.

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους έτοιμοι να τους προσφέρουμε κάθε υποστήριξη.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: πλάκα θα έχει –και ταυτόχρονα ενδεικτικό της αυταρχικής νοοτροπίας τους- να ρίξουν ποινές σε όσους –φαντάρους και στελέχη- έχουν κινητό τηλέφωνο...

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)