to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:44 | 08.10.2016

Κοινωνία

«Έβρεξε» προβλήματα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Δυτ. Πελοπόννησο (φωτογραφίες)

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος αφήνει πίσω της κακοκαιρία. Αντιμέτωποι με την… “οργή” του καιρού βρέθηκαν πρώτοι οι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας, της Ζακύνθου και περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου


“Πνίγηκε” η Κέρκυρα

Δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα πλημμύρισαν σπίτια στην Κέρκυρα. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε έναν οδηγό το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στα Μωραίτικα, κι έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του. Επιπλέον χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων δέντρων στο Μεσογγί και στα Μωραίτικα.

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στο νησί της Ζακύνθου.Αναλυτικότερα, στην περιοχή Λυκούδι, έξω από την πόλη της Ζακύνθου, ο ανεμοστρόβιλος «ξήλωσε» σκεπή από σπίτι όπου διαμένει πολυμελής οικογένεια, χωρίς ευτυχώς τραυματιστεί κανένας.

Ζάκυνθος - ανεμοστρόβιλος - μπουρίνι - στέγες - κατολισθήσεις

Ζάκυνθος - ανεμοστρόβιλος - μπουρίνι - στέγες - κατολισθήσεις
Ζάκυνθος - ανεμοστρόβιλος - μπουρίνι - στέγες - κατολισθήσεις

Στην πόλη της Ζακύνθου, στην οδό Αρτέμιδος, οι δυνατοί άνεμοι έριξαν ένα τεράστιο ευκάλυπτο πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα το Ι.Χ. να υποστεί σοβαρές ζημιές. Ακόμα, στο Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, κατέρρευσε τοιχίο στο βοηθητικό γήπεδο του σταδίου, ενώ στην περιοχή Κρυονέρι, πτώσεις βράχων έκλεισαν για πολύ ώρα την κυκλοφορία στο δρόμο. Πολλά προβλήματα, τέλος, δημιουργήθηκαν στην περιοχές, Καταστάρι, Αλυκές, Αλυκανά και Πηγαδακια.

Καταρρακτώδης βροχή στην Αχαΐα και την Ηλεία


πλημμύρα - κακοκαιρία - Πάτρα

Στην Ηλεία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Λεχαινών δέχθηκε πέντε κλήσεις για κοπές δέντρων και μία κλήση για απάντληση υδάτων από κτίριο, ενώ η Πυροσβεστική Αμαλιάδας, δέχθηκε δύο κλήσεις για κοπές δέντρων.Χωμάτινοι όγκοι “σκέπασαν” την παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Αγίου Βασιλείου, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Δέντρα έπεσαν στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος του Λάππα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας . Στην οδό Φιλοποίμενος στην Πάτρα στο ύψος της Κανακάρη σημειώθηκε πτώση υλικών με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στο Αγρίνιο

Στο σκοτάδι “βυθίστηκαν” πολλές περιοχές του Αγρινίου λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, έχει ήδη δεχθεί πολλές τηλεφωνικές κλήσεις για πτώσεις δένδρων και άντληση υδάτων.

Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι μεγαλύτερα εκτός Αγρινίου, αφού λόγω πτώσης δένδρων στο 91ο χλμ Αγρινίου – Ιωαννίνων η κυκλοφορία διεξάγονταν μόνο από το ένα ρεύμα και εκ περιτροπής .

Νεροποντή και στην Αττική

Κλήσεις για κοπές δέντρων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αττική, καθώς ισχυρή νεροποντή πλήττει το Λεκανοπέδιο. Παράλληλα, έχει δεχθεί κλήσεις και για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, λόγω πτώσης της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε ορισμένες περιοχές. Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα και τους ισχυρούς ανέμους καταγράφηκαν σε Αθήνα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.

328 κλήσεις συνολικά

Η Πυροσβεστική δέχθηκε, συνολικά, 328 κλήσεις για παροχές βοήθειας και κοπές δένδρων, από τις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν χθες.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Αττικής δέχθηκε 170 κλήσεις για κοπές δέντρων. Συγκροτήθηκαν 30 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 130 κοπές δέντρων. Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 50 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 35 κοπές δέντρων, 7 αντλήσεις και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων. Από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων 55 κλήσεις για παροχές βοήθειας. Συγκροτήθηκαν 17 συνεργεία με 34 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 33 κοπές δέντρων, 6 αντλήσεις, 3 αφαιρέσεις αντικειμένων και 4 απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα και τέλος από την περιφέρεια Πελοποννήσου 53 κλήσεις για κοπές δέντρων, όπου συγκροτήθηκαν 15 συνεργεία με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πραγματοποίησαν 42 κοπές δέντρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)