to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 27.03.2023

Κοινωνία

Έβγαλαν σε πλειστηριασμό ακατάσχετο σπίτι εργατικής κατοικίας

Σύμφωνα με την καταγγελία, fund έβγαλε σε πλειστηριασμό σπίτι του τέως ΟΕΚ που είναι ακατάσχετο για κεφάλαιο κίνησης περίπου 7.000 ευρώ και όχι για στεγαστικό δάνειο


Ακατάσχετο σπίτι εργατικής κατοικίας, βάσει της νομοθεσίας έβγαλαν σε πλειστηριασμό με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να είναι εγγυήτρια σε μικρό κεφάλαι κίνησης περίπου 7.000 ευρώ και να δηλώνει πως «δεν έχω χρέη από στεγαστικό δάνειο». Σημειώνεται ότι στα κεφάλαια κίνησης, οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν κεφάλαιο όταν αποπληρώνουν κάθε μήνα, πληρώνουν μόνο τόκους και αργότερα πληρώνουν το κεφάλαιο.

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που βγήκε σε πλειστηριασμό μίλησε το πρωί της Δευτέρας (27/3) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» και υπογράμμισε πως είναι εγγυήτρια και δεν είναι η βασική κάτοχος του δανείου, και της έκαναν κατάσχεση στην εργατική κατοικία ως εγγυήτρια. Βγήκε το σπίτι της στον πλειστηριασμό, ωστόσο το σπίτι δεν βρέθηκε κάποιος να το «χτυπήσει» και ήδη έχει σταλεί εξώδικο προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση, καθώς το σπίτι του τέως ΟΕΚ είναι ακατάσχετο.

Όπως είπε η γυναίκα «αυτό το σπίτι το έχουν οι γονείς μου με παραχωρητήριο από τη δεκαετία του ’80, από το 1987. Είναι της μητέρας μου. Είναι δάνειο αγοράς ενός αγροτικού αυτοκίνητου. Πάρθηκε αυτό το δάνειο από τον πατέρα μου, η μητέρα μου ήταν εγγυήτρια, ήταν ένα χαμηλό δάνειο 6.500-7.000 ευρώ, δεν μπόρεσε αυτό το δάνειο να αποπληρωθεί εγκαίρως με αποτέλεσμα να προσχωρήσει και να πουληθεί σε funds και να επιβληθεί στο σπίτι αυτό πλειστηριασμός ενώ είναι ακατάσχετο».

Στον πλειστηριασμό βγήκε 29.000 ευρώ όμως σε επικοινωνία που είχε τον Φεβρουάριο φέτος, έναν χρόνο μετά έγινε 39.000 ευρώ. «Βγήκε αυτό το σπίτι σε πλειστηριασμό τον Οκτώβρη του 2022 ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε από θέμα τύχης καθώς δεν βρέθηκαν πλειοδότες. Όφειλε να γνωρίζει το fund και όσοι ανακατεύονται με αυτό, ότι είναι της εργατικής κατοικίας», συμπλήρωσε η ιδιοκτήτρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)