to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 27.05.2012

left.gr

Πολιτισμός

Everybody Dies, το τελευταίο επεισόδιο του House MD

Τίτλοι τέλους για την σειρά House MD, που μας συντρόφευσε τα 8 τελευταία χρόνια, στις 21 Μάη. [Spoiler Alert!!!]


Ο πιο πνευματώδης, κυνικός, μισάνθρωπος και ιδιοφυής χαρακτήρας της αμερικάνικης τηλεόρασης μας άφησε χρόνους. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και πολλά spoilers. 
 
Ο τίτλος και μόνο «Everybody Dies» του τελευταίου επεισοδίου της σειράς μας είχε κάνει να αγωνιούμε για το αν αυτό θα είναι το αμετάκλητο τέλος της. Αλλά ο House ήταν ανέκαθεν γεμάτος εκπλήξεις. Και ήξερε πάντα να τα καταφέρνει ακόμα και στα πιο δύσκολα παζλ. Ο τελευταίος γρίφος που έπρεπε να λύσει ήταν το πώς θα μείνει με το φίλο του. Και, με τη γνωστή μαεστρία του, τα κατάφερε. Μια τελευταία, μεγαλειώδη φορά.
 
Αυτό ήταν το ένα από τα τρία κομμάτια της φιλοσοφίας του, άλλωστε. «It is always about the puzzle».
 
Μιας φιλοσοφίας που εμπεδώσαμε πολύ καλά, για οκτώ χρόνια, όσα τον παρακολουθήσαμε να λύνει εκατοντάδες περίπλοκες ιατρικές υποθέσεις. Βέβαια η σειρά House M.D. δεν ήταν μια ιατρική σειρά. Μπορεί να διέθετε τη συγκινησιακή φόρτιση του Grey’s Anatomy και την ένταση του E.R., μπορεί οι ιστορίες της να εξελίσσονταν κατά κύριο λόγο εντός των τειχών του (φανταστικού, δυστυχώς) νοσοκομείου Princeton-Plainsboro Teaching Hospital στο New Jersey και μπορεί πολύ συχνά να αναζητήσαμε, σε περιπτώσεις δύσκολων ασθενειών, έναν αληθινό Gregory αλλά, όχι, δεν επρόκειτο για μια ιατρική σειρά. Οι χαρακτήρες που πλαισίωσαν τον πιο ιδιοφυή γιατρό του (πραγματικού και φανταστικού) κόσμου είχαν τόσο έντονη υπόσταση και εξέλιξη όπως, άλλωστε, και η ζωή του πρωταγωνιστή, κάνοντας τις ιατρικές υποθέσεις ένα απλό background. Απλό που λέει ο λόγος. Οι περιπτώσεις συναγωνίζονταν σε περιπλοκότητα η μία την άλλη αλλά, κυρίως, διαγωνίζονταν απέναντι στους πολυσύνθετους ήρωες και τις δικές τους περίπλοκες ζωές και ψυχοσυνθέσεις. Νικητής έβγαινε το εξαιρετικά φλεγματώδες χιούμορ, πάντως, και τα απολαυστικά κυνικά σχόλια του μισάνθρωπου Gregory House που ενσάρκωσε ο μοναδικός Hugh Laurie.
 
«Everybody lies» επανέλαβε αμέτρητες φορές ο House. Και αυτό ήταν το δεύτερο μότο που συνόψιζε τη στάση του απέναντι στη ζωή. Το καλύτερο ψέμα το κράτησε για το τέλος. Ο House σκότωσε τον House. Και αυτό ήταν το τελευταίο αντίο. Ή, για να είμαστε ειλικρινείς, η πιο επιτυχημένη φάρσα που έστησε ποτέ.
 
της Μυρόεσσα Μεταξά
αναδημοσίευση από Mixtape.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)