to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 10.02.2021

Πολιτική

Εβδομάδα με δύσκολο έργο για τη μονταζιέρα του Μαξίμου: Στο κενό οι δύο συκοφαντίες κατά του Αλ. Τσίπρα

Υπ' ατμόν βρίσκεται η μονταζιέρα του Μαξίμου μετά τον αλλεπάλληλο διασυρμό των τελευταίων ημερών. Ικαρία, ράβε-ξήλωνε στα μέτρα, «αφωνία» για τα σκάνδαλα στον πολιτισμό, παραίτηση Λιγνάδη, διάγγελμα. Με δύο συκοφαντίες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τα μηχανάκια του Μαξίμου φαίνεται πως βρίσκονται υπ' ατμόν μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Με την πλάτη στον τοίχο έχει βρεθεί η κυβέρνηση μετά το ευχάριστο διάλλειμα που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο, αλλά και μετά τα μπρος πίσω σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχει αποκαλύψει το πλήρες μπάχαλο που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος. Χρήστος Ταραντίλης και Νίκος Ρωμανός βάλθηκαν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για τις γκάφες κυβέρνησης και Μητσοτάκη

Η αρχή έγινε με το «τραπέζωμα», όπως βάφτισε ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Ρωμανός, τη σύσκεψη Τσίπρα με επιχειρηματίες στην Πάτρα. Κάτι που προκάλεσε παρέμβαση από τον πρόεδρο Εστιατόρων Αχαΐας Σπύρο Στεργίου, ο οποίος και αποδόμησε πλήρως τη συκοφαντία.

Ακολούθησε αργότερα η Ομάδα Αλήθειας η οποία φρόντισε να απομονώσει φράση από την συνέντευξη που έδωσε χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στον Αντώνη Σρόιτερ. Κατά την απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει ρίσκο στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας κατά των μέτρων που νομοθετεί η κυβέρνηση, ειπώθηκε πως όντως, κάθε τέτοια συγκέντρωση εγκυμονεί κινδύνους.  Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε πως «βεβαίως και να δεχθώ [ότι υπάρχει] το ρίσκο», αυτό όμως θα πρέπει να είναι κάτι που θα πρέπει να ρυθμίσει η ίδια η κυβέρνηση με τις επιλογές που κάνει ως προς το νομοθετικό έργο που επιλέγει και όχι όσοι διαμαρτύρονται.

Χιλιάδες κλικς με την «απίστευτη δήλωση Τσίπρα» έκανε σύσσωμη η λίστα Πέτσα ενώ τη σκυτάλη της έγκυρης ενημέρωσης πήρε κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης όταν είπε πως ο «κ. Τσίπρας είπε πως αναλαμβάνει το ρίσκο για μετάδοση του κορονοϊού στις πορείες», καταλογίζοντας ανευθυνότητα για την πρόσκληση του προς τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν αναλαμβάνει το ρίσκο να κολλήσουν άνθρωποι στις πορείες. Πώς γίνεται να αδιαφορεί κάποιος για τους κινδύνους που συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την υγεία των πολιτών;

Πόσο υποκριτικό είναι να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ανεπάρκεια μέτρων, όταν ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίασή τους;

Πόσο ανεύθυνο είναι να προσκαλεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε συγκεντρώσεις και πορείες αυτό το κρίσιμο διάστημα που η κοινωνία δίνει μάχη με την πανδημία;

Η υγεία των συνανθρώπων μας πρέπει να αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα όλων μας».

Χυδαίοι απλά για να πιαστούν από κάτι

Διαστρεβλώνουν έτσι με χυδαίο τρόπο τα λόγια του Αλ. Τσίπρα, ώστε να πιαστούν από κάτι και να ξεχαστούν τα ουσιώδη που είπε για την παταγώδη αποτυχία με την πανδημία και την αλαζονεία Μητσοτάκη. Είναι προφανώς πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δέχεται πως υπάρχει ρίσκο μετάδοσης του ιού, όχι προφανώς ότι αναλαμβάνει το ρίσκο.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που αναλαμβάνει το ρίσκο αυτό, φέρνοντας ένα τόσο αντιδραστικό νομοσχέδιο χωρίς διαβούλευση, με κλειστά τα πανεπιστήμια, εν μέσω πανδημίας και έκτακτων συνθηκών - λοκντάουν και το οποίο απορρίπτουν φοιτητές, καθηγητές, πρυτάνεις, μέχρι και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Γνωρίζει τις σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί ο αποκλεισμός 25.000 μαθητών από τα ΑΕΙ, τους οποίους σπρώχνει ως πελατεία στα κολέγια, και παρόλα αυτά επιλέγει να περάσει αυτό το νομοσχέδιο εν μέσω λοκντάουν σαν τον κλέφτη. Αποκλειστικά υπεύθυνη λοιπόν είναι η κυβέρνηση που πυροδοτεί τις πορείες για να κάνει τα ρουσφέτια της στους κολεγιάρχες.

Στο ίδιο θέμα αναγκάστηκε να απαντήσει σήμερα κατά την σύντομη τοποθέτησή του στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας:

Δύσκολα τα πράγματα μετά το φαγοπότι της Ικαρίας

O υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός θέλοντας να δικαιολογήσει το φαγοπότι του πρωθυπουργού στην Ικαρία θυμήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις 13 Ιανουαρίου στην Πάτρα, όπου είχε συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης και εργαζόμενους σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία.

Μόνο που διαστρέβλωσε εντελώς αυτό που πραγματικά συνέβη. Βάφτισε συνεστίαση τη σύσκεψη, στην οποία όσοι συμμετείχαν τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προκλητικά, απευθυνόμενος προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη που συμμετείχε στη συζήτηση, είπε: «Ο κ. Τσίπρας στην Πάτρα πού έφαγε, κ. Γιαννούλη; Πήρε ταπεράκι; Αλλά εμείς δεν κάνουμε το ίδιο επίπεδο δημόσιου διαλόγου με εσάς, δεν αναδείξαμε τότε το γεγονός». Διαβάστε περισσότερα...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)