to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 27.08.2019

Πολιτική

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Aλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.


Πριν καν να τελειώσει η θερινή περίοδος, ξεκίνησαν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 22/8 στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλη Καλογήρου, και του Εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της παρουσίας του Προέδρου στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτέμβρη.

Ο Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για το σκοπό αυτό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ  συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και στη συνέχεια, εντός της βδομάδας, αναμένεται να συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

«Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος», ανέφεραν συγκεκριμένα την Πέμπτη πηγές της Κουμουνδούρου.

Η Νεολαία στο προσκήνιο

Από τις κρίσιμες διεργασίες δεν θα μπορούσε να λείπει και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι, σε ένα συνάντηση της γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την Παρασκευή 23/8, αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση κόμματος και Νεολαίας, εν όψει της διαδικασίας ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η πραγματοποίηση του φετινού Φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου. Το φετινό Φεστιβάλ θα σηματοδοτήσει την έναρξη της διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνοδευτεί με καμπάνια εγγραφής νέων μελών, με σκοπό τη μαζικοποίηση και την εμβάθυνση των σχέσεων της Νεολαίας με τον κόσμο της νέας γενιάς.

Επίσης, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης «Αυγής», η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετο βλέμμα στραμμένο στους νέους και τις νέες θα προχωρήσει και στον "ψηφιακό μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ, στην αξιοποίηση δηλαδή εργαλείων όπως η πλατφόρμα για διάλογο, αλλά και για συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων νέων ανθρώπων (κατά κύριο λόγο), οι οποίοι που δεν συμμετέχουν στη ζωή των οργανώσεων, όπως παραδοσιακά αυτή έχει διαμορφωθεί. 

Π. Σκουρλέτης: Ανοιχτό συνέδριο που θα αποτυπώνει την ταυτότητα και τις αξίες μας

Παράλληλα, την προαναφερθείσα πορεία προς το συνέδριο και την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραπανάκη ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων:

Την υπόθεση της μαζικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να την προσεγγίσουμε όχι μόνο με όρους ποσοτικούς αλλά, κυρίως σε σχέση με την παρουσία του και την παρέμβασή του στους μαζικούς χώρους. Στα σωματεία, στην Αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στα πανεπιστήμια και στη νεολαία. Όμως, μέσα από ένα μαζικό και ανοιχτό συνέδριο, θα πρέπει επίσης να σκιαγραφήσουμε την ταυτότητα της σύγχρονης Αριστεράς και σε κάθε περίπτωση τη νέα προγραμματική μας πρόταση που θα αποτυπώνει και θα μορφοποιεί τα ζητήματα της ταυτότητάς μας και των αξιακών μας αναφορών.

Αλ. Φλαμπουράρης: «Στον δρόμο για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Στο μεταξύ, την άποψή του για τον δρόμο που πρέπει να λάβει η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με άρθρο του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Χαρακτηρίζει στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ τη «συγκρότηση του Αριστερού – Δημοκρατικού – Προοδευτικού Μετώπου, από κόμματα και δυνάμεις  που σταθερά αντιστέκονται στις δυνάμεις της Δεξιάς – Ακροδεξιάς».

Περιγράφει τους άξονες, τις βασικές αρχές και τα επίδικα θέματα που θα πρέπει να περιλαμβάνονται στις διαδικασίες διαλόγου, ανασυγκρότησης και μαζικοποίησης των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας την ανάγκη «για μια διαδικασία και μια ανασυγκρότηση ανοιχτή στην κοινωνία»

Ταυτόχρονα, υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει «με τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού, αριστερού, κοινωνικού κινήματος υπεράσπισης της Δημοκρατίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης, των δημοκρατικών και ατομικών δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής, ατομικών επιλογών», υπερασπίζοντας «τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα, το Σοσιαλισμό»

Τέλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζει την ανάγκη να αναγνωριστεί «από το πρώτο μέχρι το τελευταίο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη συμβολή των Δημοκρατικών και Προοδευτικών πολιτών – πέρα των Αριστερών ριζοσπαστών – στην καθιέρωσή μας ως ο βασικός ανταγωνιστικός πόλος απέναντι σε αυτόν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς» και πως πρέπει «να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι έχουμε συναίσθηση πως δεν είμαστε οι αποκλειστικοί ιδιοκτήτες, ούτε καν ιδιοκτήτες αυτού του Δημοκρατικού – Προοδευτικού – Αριστερού πόλου, αλλά ένα μέρος του – καθοριστικό βέβαια»​

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)