to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:46 | 26.08.2016

Αθλητισμός

Europa League: «Καθάρισε» στην παράταση ο Ντομίνγκες - Πρόκριση Ολυμπιακού με 2-1 επί της Αρούκα

Το 1-0 της περασμένης Πέμπτης στην Πορτογαλία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σκορ πρόκρισης για τους Πειραιώτες, καθώς οι Πορτογάλοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που ήθελαν στο 80΄ και με το 1-0 που έμεινε έως το τέλος η ρεβάνς των play off του Europa League στο Καραϊσκάκη οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όπου «μίλησε» η κλάση του Ντομίνγκες και ο Ολυμπιακός γλίτωσε ίσως την πιο μαύρη βραδιά της ιστορίας του.


Η παρουσία του Τσόρι Ντομίνγκες για μισή ώρα απέναντι στην Αρούκα ήταν αρκετή για να στείλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League, έστω και μέσα από τη διαδικασία της παράτασης με το τελικό 2-1 επί των Πορτογάλων.

Το 1-0 της περασμένης Πέμπτης στην Πορτογαλία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σκορ πρόκρισης για τους Πειραιώτες, καθώς οι Πορτογάλοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που ήθελαν στο 80΄ και με το 1-0 που έμεινε έως το τέλος η ρεβάνς των play off του Europa League στο Καραϊσκάκη οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί όπου «μίλησε» η κλάση του Ντομίνγκες και ο Ολυμπιακός γλίτωσε ίσως την πιο μαύρη βραδιά της ιστορίας του.

Σε ένα ακόμη επίσημο ματς από την έναρξη της περιόδου ο Ολυμπιακός προβλημάτισε με την εμφάνισή του. Οι «ερυθρόλευκοι» όπως συνέβη σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσαν ήταν ακίνδυνοι επιθετικά κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουν μόλις 2 γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις και τα δύο απέναντι σε μία ομάδα που σε άλλες εποχές θα ήταν «σάκος του μποξ» για τους «ερυθρόλευκους».

Η Αρούκα έχασε πολλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 24΄ και 32΄ οι Γκονζάλες και Βελάσκες απέτυχαν να σκοράρουν από πολύ κοντά με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα, ενώ ο Ολυμπιακός στη μοναδική καλή στιγμή που είχε σε όλο το 90λεπτο έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 36΄ με τον Ιντέγε.

Ακριβώς ίδια ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο μέρος. Άτολμοι και ανούσιοι οι Πειραιώτες, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ που θα τους έβαζε στο... κόλπο της πρόκρισης. Δικαιώθηκαν οι Πορτογάλοι για την επιμονή τους και τον τρόπο παιχνιδιού τους, στο 80΄, με τον Γκέγκε να πλασάρει τον Καπίνο και να «γράφει» το 1-0.

Στα υπόλοιπα 15 λεπτά που παίχτηκε ποδόσφαιρο (με τις καθυστερήσεις) ο Ολυμπιακός δεν απείλησε καθόλου κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Αυτό που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός στο έξτρα ημίωρο το βρήκε στο πρόσωπο του Τσόρι Ντομίνγκες. Η είσοδος του Αργεντινού στο ματς αντί του Καμπιάσο έδωσε στους γηπεδούχους αυτοπεποίθηση και την ώθηση που έψαχναν για να βγουν με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση.

Ο Αργεντινός στο 94΄ με δυνατό σουτ με το αριστερό έφερε το ματς στα ίσια (1-1) πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ με τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων». Στο 100΄ έβγαλε μαγική ασίστ στον Ιντέγε, ο οποίος καθυστέρησε κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση, ενώ με τη συνολική παρουσία του ήταν αυτός που «σήκωσε στις πλάτες του» την ομάδα του Πειραιά και την έστειλε στους ομίλους.

Τα πάντα τελείωσαν στο 113΄ όταν ο Ιντέγε με βολέ «έγραψε» το 2-1 και με το σκορ αυτό ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σήμερα στην κλήρωση του Μονακό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)