to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:14 | 19.11.2016

Αθλητισμός

Euroleague: Απόδραση από το ΟΑΚΑ με απίθανη νίκη για Ολυμπιακό (βίντεο)

ΠΑΟ - Ολυμπιακός 77-79 στο «αιώνιο» ντέρμπι της Ευρωλίγκας


Ο Ολυμπιακός έφυγε με πολύ μεγάλη νίκη από το ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, του οποίου επικράτησε 79-77 ύστερα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία 3 δευτερόλεπτα, όταν με καλάθι και φάουλ του Πρίντεζη από μαγική ασίστ του Σπανούλη οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν το εις βάρος τους 76-77, για να αστοχήσει ο Φώτσης στο σουτ της ισοφάρισης.

Ο Ολυμπιακός έφτασε το ρεκόρ του στο 5-3, κερδίζοντας μετά την Μπαρτσελόνα και τους «πράσινους» αυτή την εβδομάδα και πλέον περιμένει στο ΣΕΦ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 24 Νοεμβρίου, ενώ το «τριφύλλι» βρίσκεται στο 4-4, καθώς είχε χάσει και στη Μαδρίτη την Τετάρτη και την επόμενη εβδομάδα (25/11) θα υποδεχθεί την Νταρουσάφακα.

Ιδιαίτερη ανάλυση σε έναν αγώνα που κρίνεται στην τελευταία φάση δεν μπορεί να γίνει εύκολα, αφού το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του, κι ας ήταν στο πρώτο μισό πασιφανώς ανώτερος ο Ολυμπιακός. Με τον αρχηγό του να «οργιάζει» στο παρκέ σε εκτέλεση και δημιουργία, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν ακόμη και με διαφορά 10 πόντων (35-45).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βελτίωσαν την άμυνά τους, την έκαναν πιο επιθετική, έβαλαν μεγάλα σουτ αλλά στο τέλος «αυτοκτόνησαν». Με τρία συνεχή τρίποντα το «τριφύλλι» πέρασε με 76-72, αν και με το σκορ στο 73-72 οι διαιτητές δεν καταλόγισαν ολοφάνερο φάουλ στην προσπάθεια του Μπιρτς.

Με δύο βολές του «Kill Bill» ο Ολυμπιακός μείωσε σε 74-76, με καλάθι του Πρίντεζη ισοφάρισε σε 76-76, με 1/2 βολές ο Καλάθης έγραψε το 77-76 και η συνέχεια είναι γνωστή, με τον «υπαρχηγό» της πειραϊκής ομάδας να δίνει άλλη μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Ο Σπανούλης σταμάτησε στους 22 πόντους και τις 8 ασίστ, ενώ 16 είχε ο Πρίντεζης, που έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο. Για τον Παναθηναϊκό 16 πόντους και 9 ασίστ είχε ο Καλάθης, 13 και 8 ριμπάουντ ο Φώτσης και από 14 πόντους ο Ρίβερς και ο Σίνγκλετον.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)