to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 20.06.2012

πηγή: https://left.gr/91

Αθλητισμός

"ΕURO 2012": Βουλευτής της Die Linke υπέρ της Εθνικής Ελλάδας!

Απ' τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Γερμανία θα είναι αντίπαλος με την Ελλάδα στα προημιτελικά του "Euro 2012" το κλίμα έχει φορτιστεί ιδιαίτερα και μεγάλο ρόλο σ' αυτό έχουν παίξει τα γερμανικά ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν με σνομπισμό και αλαζονεία τόσο την εθνική μας ομάδα όσο και τη χώρα μας γενικότερα.


"Όαση" σ' αυτή τη συμπεριφορά αποτελεί η τοποθέτηση του βουλευτή του αριστερού κόμματος Die Linke, του "αδελφού" κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία, που άφησε... άφωνους τους συμπατριώτες του.

Εξαίρεση στο ανθελληνικό γερμανικό παραλήρημα...
"Εν όψει του αγώνα μας με την εθνική ομάδα της Ελλάδας, σας καλώ να μην υποστηρίξετε την ομάδα μας, αλλά τους Έλληνες, ως ελάχιστη ανταπόδοση για τα μέτρα λιτότητας που έχουμε επιβάλει στη δύσμοιρη χώρα" φέρεται να είπε ο κ. Στέμλερ στους οπαδούς της εθνικής Γερμανίας, της περιοχής όπου διαμένει, στο Μπούχολτζ και συνέχισε: "Την ώρα που θα κατευθύνεστε με τα αυτοκίνητά σας προς το Γκτανσκ για να παρακολουθήσετε τον αγώνα, θα ανεμίζετε ελληνικές σημαίες ή μπαλόνια που θα έχουν τυπωμένη την ελληνική σημαία, που στη συνέχεια θα κρεμάσετε και στα μπαλκόνια σας".

Αντιδιαμετρικά αντίθετη στάση κρατάει όλη η υπόλοιπη Γερμανία! Χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα της πολιτικής" εφημερίδας "Hamburger Morgenpost", που γράφει: "Φτωχοί Έλληνες, η επόμενη χρεωκοπία είναι δωρεάν!" και προσθέτει: "Ενάντια στον Γιόγκι (σ.σ.: υποκοριστικό του προπονητή της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ) δεν θα σας βοηθήσει κανένα πακέτο στήριξης".

Χαμηλούς τόνους κρατάει πάντως ο ίδιος ο Λεβ, που δήλωσε σχετικά: "Έχω συμφωνήσει με την καγκελάριο να μην κάνω καμία πολιτική δήλωση πριν από τον προημιτελικό με την Ελλάδα. Η πολιτική πρέπει να μείνει και είναι εκτός από το ματς με την Ελλάδα. Όπως εκείνη μου έχει δώσει τον λόγο της πως δεν θα κάνει δηλώσεις για την ενδεκάδα, έτσι και εγώ της έχω δώσει το λόγο μου πως δεν κάνω καμία πολιτική δήλωση εν όψει του παιχνιδιού με την Ελλάδα και ξέρετε καλά πως θα τον τηρήσουμε, διότι γνωρίζετε την καλή σχέση που έχω μαζί της".

Η Άνγκελα Μέρκελ είναι φανατικός οπαδός της "νατσιοναλμάνσαφτ", αλλά το βράδυ της Παρασκευής δεν θα βρίσκεται στο Γκντανσκ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, αφού θα είναι στη Ρώμη, προσκεκλημένη του Ιταλού Πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Οι Γερμανοί δεν διστάζουν να ειρωνευτούν και τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας Γιώργο Καραγκούνη για τον τρόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκε για την εις βάρος του αντιμετώπιση από τον διαιτητή στον αγώνα με τη Ρωσία και σε σχετικό βίντεο τον... παρομοιάζουν με τον Ντε Νίρο, σε μια αντίστοιχη στιγμή σε ταινία του!

* Εκτός συνέχειας του "Euro 2012" έμεινε η Κροατία, που ηττήθηκε με 1-0 από την Ισπανία. Τη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου πήρε η Ιταλία, που νίκησε 2-0 την Ιρλανδία, η οποία έφυγε χωρίς βαθμό από τη διοργάνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)