to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 14.06.2018

Πολιτική

«Έτσι όπως είναι η συμφωνία προφανώς δεν την ψηφίζουμε», ανέφερε ο Κ. Σκανδαλίδης

«Όπως είναι, έτσι, προφανώς δεν την ψηφίζουμε» δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη συμφωνία με την πΓΔΜ


«Όπως είναι, έτσι, προφανώς δεν την ψηφίζουμε» δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Σκανδαλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

«Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν πρόκειται να έλθει τώρα στη Βουλή» προέβλεψε ο βουλευτής και διευκρίνισε: «Προσδιορίζεται σε αόριστο χρόνο το να εισαχθεί στη Βουλή, δηλαδή πρώτα μπορεί να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο μεταξύ. Δεν μπορείς -σε αυτό έχει δίκαιο ο κ. Βενιζέλος που το έχει θέσει δύο φορές- να έλθεις μετά με ένα "ναι" ή με ένα "όχι", που δεν μπορείς να αλλάξεις τη συμφωνία, να επικυρώσεις μία ολόκληρη διαδικασία, που θα έχει δημιουργήσει τετελεσμένα. Αυτό, προφανώς, είναι ευθύνη του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν έκανε από την αρχή μία πολιτική να διαμορφωθεί μία εθνική γραμμή και βήμα-βήμα να πηγαίνουμε με πλήρη συμφωνία στο να φτάσουμε στην οριστική λύση, όπου θα προφυλασσόταν και ο ίδιος. Θεώρησε καλό να διαπραγματευτεί μόνος του και έφερε αυτό που έφερε».

Σε ό,τι αφορά τις διαφοροποιήσεις εντός του Κινήματος Αλλαγής για τη στάση έναντι της συμφωνίας, που εκφράστηκαν και στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του νέου φορέα, ο κ. Σκανδαλίδης παρατήρησε: «Έχω ζήσει καταστάσεις και πολύ χειρότερες από αυτήν στο εσωτερικό τής παράταξης. Η βάση του Κινήματος είναι ενωμένη, έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη και μπορεί να αντέξει τέτοιους τριγμούς. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά και έχουν σχέση με τη συνείδηση και τη στάση του καθένα απέναντι στη βάση της παράταξης. Η βάση της παράταξης είναι ενωμένη, δεν φοβάμαι καθόλου ούτε διασπάσεις, ούτε τίποτα».

«Εγώ πιστεύω ότι η στάση που κράτησε η κ. Γεννηματά και θα κρατήσει και σήμερα στη Βουλή είναι μία στάση που είναι λογική, είναι μετριοπαθής, είναι σωστή, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί και δεν μπορεί να συνυπογράψει μία συμφωνία, η οποία θα φέρει αποτελέσματα εκ των προτέρων αρνητικά για τη χώρα και που δεν εγγυάται ότι θα εξυπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα μέχρι το τέρμα. Από εκεί και πέρα είναι θέμα συνείδησης του καθενός να πάρει θέση πάνω σε αυτήν την ιστορία» εξήγησε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης συνέβαλε στο να δημιουργηθεί αυτό το διχαστικό κλίμα, γιατί υπάρχει και μία ιστορική ευθύνη, διαχρονική της ΝΔ σε ό,τι αφορά τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων. Και αυτή η επιμονή στο να δημιουργείται ένα δίπολο, το οποίο αντιπαρατίθεται γύρω από τα εθνικά ζητήματα με αυτόν τον ακραίο τρόπο, πιστεύω ότι δεν βοηθάει παρά μόνο οξύνει τις διχαστικές πρακτικές και λογικές σήμερα μέσα στον ελληνικό λαό, που πρέπει να είναι ενωμένος απέναντι σε τόσο μεγάλα και σοβαρά θέματα».

Για την κριτική που άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο βουλευτής σημείωσε: «Είναι δικαίωμα του καθένα να λέει ό,τι νομίζει και να έχει οποιαδήποτε αντίληψη της ιστορίας. Οι ευθύνες του κ. Σαμαρά είναι πάρα πολύ μεγάλες για τη δημιουργία τού προβλήματος».

Ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή επί των διατάξεων για την «Ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων-Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019- 2022» ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε: «Πλέον, το θέμα της καθαρής εξόδου έχει γίνει μύθος, δεν υπάρχει πουθενά. Δεν υπάρχει με τη λογική ότι αυτό το νομοσχέδιο που φέραν με τα τελευταία προαπαιτούμενα για να τελειώσει η αξιολόγηση δεν είναι μόνο ότι επικυρώνει όλες τις περικοπές και του αφορολόγητου και των συντάξεων και όλα αυτά που προέβλεπαν και είχαν ψηφιστεί σε προηγούμενη φάση, αλλά προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, θέτει υποθήκη όλης της δημόσιας περιουσίας υπό την έγκριση και λειτουργία του υπερταμείου, αναθεωρεί και το τρίτο μνημόνιο σε ό,τι αφορά αυτό και είναι ιδιαίτερα καταστροφικό για τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)