to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:27 | 22.01.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Έτσι κοροϊδεύουν τον κόσμο για τα πανεπιστήμια: Στα πράσα με ψεύδη και χωρίς στοιχεία ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών

Σκληρή απάντηση Ηλιόπουλου στις ατεκμηρίωτες θέσεις που ακούστηκαν στη δημόσια τηλεόραση και μαρτυρούν το μέγεθος της προπαγάνδας και τα κρυφά σχέδια για πλήρη αστυνόμευση των νέων.


«Είναι άλλο πράγμα η ασφάλεια και άλλο να δεχόμαστε στη δημόσια τηλεόραση να κατασυκοφαντείται το δημόσιο πανεπιστήμιο από κάποιον που λέει ότι ο τζίρος των ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια ειναι μεγαλύτερος από τον τζίρο των ναρκωτικών έξω από αυτά και αυτός ο άνθρωπος να μην μπορεί καν να υποστηρίξει αυτή τη θέση με στοιχεία. Είναι βαθιά προσβλητικό για τους ανθρώπους του δημόσιου πανεπιστημίου, τους πρυτάνεις, τους καθηγητές, τους φοιτητές. Σε αυτές τις προσβολές εμείς θα απαντάμε», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.

Προηγήθηκε αντιπαράθεση που προκλήθηκε όταν ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ισχυρίστηκε, σε συζήτηση για την εισαγωγή οργανωμένης αστυνόμευσης στα ΑΕΙ της χώρας, ότι στις περιοχές των πανεπιστημίων ο μεγαλύτερος τζίρος του λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών, για να ακολουθήσει η άμεση αντίδραση του κ. Ηλιόπουλου: «έχετε στοιχεία; Έχω φοιτήσει στην ΑΣΟΕΕ, μένω στο κέντρο της Αθήνας, ξέρω καλά την Αθήνα ... εμπόριο ναρκωτικών γίνεται έξω από τη σχολή», είπε ο μεταξύ άλλων επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων. Ο κ. Ντούμας απέφυγε να αναφέρει από πού προέκυψε η αρχική του δήλωση, αντίθετα υποστήριξε ότι «μιλάει καθημερινά με τους συναδέλφους που περιπολούν πέριξ των σχολών».

«Πέριξ των σχολών», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος, αλλά «εσείς είπατε για τζίρο ναρκωτικών μέσα στις σχολές ... δεν μπορείτε να προσβάλετε το ελληνικό πανεπιστήμιο με τόσο μεγάλη ευκολία. Αν λέτε πως έχετε στοιχεία ότι ο τζίρος των ναρκωτικών μέσα στις σχολές είναι μεγαλύτερος, να το πείτε».

Προσπαθώντας να απαντήσει, ο κ. Ντούμας φάνηκε άθελά του να αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση: «Πέριξ του Πολυτεχν... των πανεπιστημιακών σχολών, είναι δύσκολοι χώροι για την αστυνόμευση, το παρεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο», όπως υποστήριξε. «Γιατί δεν τους έχετε συλλάβει αφού δεν υπάρχει άσυλο; Έχει καταργηθεί τόσα χρόνια, πόσα χρόνια θέλετε για να συλλάβετε τους ναρκέμπορους;» επανήλθε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Ο κ. Ντούμας είπε ότι ο τζίρος των ναρκωτικών μέσα στις σχολές είναι μεγαλύτερος από τον τζίρο των ναρκωτικών έξω από τις σχολές. Πολύ ενδιαφέρον ... αν δεν καταθέτει στοιχεία, είναι ένας απλός ψεύτης. Είναι πολύ προβληματικό να προσβάλλει με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο πανεπιστήμιο. Για ποιο λόγο από την στιγμή που δεν υπάρχει άσυλο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα το ναρκεμπόριο που γίνεται έξω από τις σχολές και δεν συλλαμβάνει τους ναρκέμπορους; Πόσα χρόνια θέλουν για να συλλάβουν τους ναρκέμπορους;», επανέλαβε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ντούμας, αρκέστηκε να... πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, ρωτώντας αντί να απαντήσει: «Σας άρεσε η εικόνα του περιφερόμενου ως υποζύγιο πρύτανη εντός της σχολής;». Τα παραπάνω έγιναν χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά των δημοσιογράφων για να τεκμηριώσει ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών την θέση του και να αναφέρει σε ποια πραγματικά στοιχεία στηρίχθηκε...

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)