to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Έτοιμοι για συμφωνία Δήμος Πατρέων κι υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε η πόλη να μπει στην εποχή του 5G

Σε συμφωνία προκειμένου να έρθει τελικά η τεχνολογία του 5G στην Πάτρα φαίνεται ότι έχουν έλθει η δημοτική Αρχή της πόλης και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την περασμένη Δευτέρα το τελικό κείμενο του μνημονίου συνεργασίας που πρότεινε το Υπουργείο είναι στα χέρια του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Οι αρχικοί ενδοιασμοί κι επιφυλάξεις που είχε εκφράσει η δημοτική Αρχή, και καθυστέρησαν σημαντικά την έναρξη των διαδικασιών έλευσης του 5G στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έχουν ξεπεραστεί και σύμφωνα με πληροφορίες όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές. Βασική αλλαγή στο κείμενο είναι και η προσθήκη του Πανεπιστημίου της Πάτρας ως συμβαλλόμενο μέρος έτσι αυτά είναι πλέον τρία καθώς αρχικά εκτός του Δήμου και του Υπουργείου ως εταίρος υπήρχε και το Επιστημονικό Πάρκο. 

Όταν πλέον ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία θα αναζητηθεί η εταιρεία εκείνη που θα αναλάβει την ανάπτυξη των νέων σύγχρονων ψηφιακών δικτύων. Η χρηματοδότηση του έργου μπορεί να προέλθει από την ίδια την εταιρεία, τους εταίρους ή και αντίστοιχα προγράμματα.

Το Υπουργείο αναλαμβάνει τα θέματα νομικής φύσεως, ο Δήμος ζητήματα αδειοδοτήσεων κεραιών κ.α., ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Επιστημονικό Πάρκο θα συμβάλλουν με την τεχνογνωσία που διαθέτουν. Παράλληλα το Υπουργείο, σύμφωνα με πληροφορίες  αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξασφαλίσει για λογαριασμό του Δήμου ένα κονδύλι 50.000 ευρώ για τα πρώτα βήματα του όλου εγχειρήματος ενώ, με καλή διάθεση, θα ενισχύσει την όποια εταιρεία αναλάβει το έργο ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα, ζητώντας αντισταθμιστικά οφέλη για τους κατοίκους, το δήμο κ.α.

Όπως γίνεται κατανοητό η έλευση του δικτύου 5G στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι μεγάλη υπόθεση και όλο το προηγούμενο διάστημα επιστημονικοί φορείς και όχι μόνο της Πάτρας προσπαθούσαν να πείσουν το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τους συνεργάτες του για την χρησιμότητά του, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την πόλη. Και τούτο με δεδομένο ότι υπήρχαν και άλλες πόλεις που ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και προσδοκούσαν σε μια άρνησης εκ μέρους της δημοτικής Αρχής για να πάρουν «σειρά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)